Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az imádság nélkülözhetetlen, de imádsággal vagy puszta kézzel nem lehet védekezni a tankok ellen – hangsúlyozta a Népszavának adott interjújában Iványi Gábor lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője.

Iványi március 15-ei felszólalásában Orbán Viktorról azt mondta, hogy – miután évekig részt vett az Ukrajna elleni orosz agitációban – „gatyás békegalambbá” változott át, és úgy „folytatja az árulást”. A Népszava arra kérdezett rá, hogy hnnan jött a „gatyás békegalamb” hasonlat?

Előző nap jutott eszembe. Olyan képeket kell használni, amelyekre az emberek felkapják a fejüket. Egészen hihetetlen Orbán Viktor képmutatása… Régebben máshogyan beszélt: „lehet, hogy az olaj keletről jön, de a szabadság nyugatról érkezik”.

Aztán irányt váltott, Európa ellen uszított, Vlagyimir Putyin mellett agitált. Most pedig hirtelen odapenderedik a béke oldalára, a béke olajágát viszi a csőrében, és azt állítja, hogy az ellenzék fegyvereket akar szállítani Ukrajnába, amelyekkel embereket fognak ölni, míg ő azon dolgozik, hogy ez ne következhessen be. Nincsenek rá szavak, hogy mennyire arcátlan.

Majd elmondta azt is, hogy ebben a háborúban teljesen egyértelmű, hogy melyik fél az agresszor. A lényeg az Ukrajna melletti kiállás, az, hogy ennek mi a tartalma, bonyolult kérdés. Mondok egy példát. Pénzadományokat gyűjtöttünk, és kértük, hogy a határon túl írják össze, mire van szükségük.

A felsorolásban a golyóálló mellény is szerepelt. A golyóálló mellény a védekezéshez kell, nem lehet vele másokra lőni, mégis, a fegyveres harcokhoz szállítanánk valamit, ami hadi eszköznek minősül. Vita indult az egyházunkban (Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség) és az egyesületünkben (Oltalom Karitatív Egyesület) arról, hogy szabad-e nekünk golyóálló mellényt küldenünk Ukrajnába.

Nem tudom pontosan, mi a helyes megoldás. Az bizonyos, hogy gyáva és gonosz cselekedet nem megsegíteni valakit, aki a függetlenségéért, az életéért küzd. (…) Az imádság nélkülözhetetlen, de imádsággal vagy puszta kézzel nem lehet védekezni a tankok ellen. Aztán, amikor vége ennek a szörnyűségnek, a kardokat kapákká kell kovácsolni, a lándzsákat sarlókká, ahogyan Ézsaiás könyve írja.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: