Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ez a kormány eltékozolt és ellopott 12 évet a magyaroktól. Erre nincs újabb négy éve az országnak. Mert ha Orbán marad, tudjuk mi következik: a válság alatt mi szegényebbek leszünk, ők tovább gazdagodnak – jelentette ki beszédében Márki-Zay Péter a Facebook-oldalán.

„Beszéljünk az utolsó két hétről” címmel posztolt egy 8 perces Facebook-videót Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje Szükségesnek látta, hogy így szóljon az emberekhez, mert a legtöbbször csak a propaganda által meghamisítva, elferdítve hallanak arról, milyen sorsot szánnak Magyarországnak.

Márki-Zay Péter példaként említette, hogy a kormányoldal, élükön Orbán Viktorral, azt állítja, hogy az ellenzék katonákat küldene Ukrajnába, miközben az ő álláspontjuk kezdettől fogva világos: a NATO és az Európai Unió hűséges tagjaként, a NATO álláspontját támogatják, márpedig a katonai szövetség sem küld harcosokat a háború sújtotta országnak.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint Orbán Viktor félelmet és bizonytalanságot kelt az emberekben, márpedig ilyet államférfi nem tesz. Márki-Zay Péter szerint enélkül is éppen elég baja van az országnak a háború miatt és attól függetlenül is.

Márki-Zay úgy látja, már a háború előtt is hatalmasat ütött a gazdaságon az infláció, az árak rohamos drágulása, ezért felteszi a kérdést: „Ön vajon rábízná az infláció megfékezését arra, aki az önző és szűk látókörű politikájával mindezt előidézte?” Szerinte a rubel után a magyar forint szenvedte el a legnagyobb veszteséget, amiért szintén Orbánt teszi felelőssé.

Bár az olajár-ingadozás más országokban is kihat, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje mégis úgy látja, egyedül Magyarországon lehet látni kígyózó sorokat a benzinkutak előtt, és csak nálunk korlátozzák a tankolható mennyiséget.

Márki-Zay arra is felhívta a figyelmet: az Ukrajnából érkező menekültek fogadása óriási terhet ró az országra, mégis az állam dolgát a civilek és az egyházi szervezetek végzik el.

Ráadásul az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint nem lehet rábízni a magyarok biztonságát Orbánékra, mert a “fülük botját sem mozdítják, ha egy bombákkal megrakott robotrepülőgép száll el a paksi atomerőmű felett”.

Márki-Zay arról is beszélt: az Orbán-kormánynak tizenkét éve volt arra, hogy felzárkóztassa Magyarországot az uniós forrásokból, de ehelyett a háború kihívása Európa második legszegényebb országaként ért minket.

“Ez a kormány eltékozolt és ellopott 12 évet a magyaroktól. Erre nincs újabb négy éve az országnak. Mert ha Orbán marad, tudjuk mi következik: a válság alatt mi szegényebbek leszünk, ők tovább gazdagodnak. A társadalmi feszültségek elfedésére újra bűnbakokat gyártanának, gyűlöletet szítanának, szembefordítanák magyart a magyarral” – jelentette ki Márki-Zay Péter.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje arra is felhívta a figyelmet, hogy az Európai Bíróság néhány hete úgy döntött, hogy Magyarország mostantól nem kapja meg az eddigi fejlődést biztosító uniós pénzeket, pedig ez a forrás a gazdaság talpra állítását szolgálná. „Ez a pénz a bajok kezeléséhez kell, ez a pénz jár a magyaroknak. De csak akkor jön, ha Orbán megy” – mondta Márki-Zay Péter, aki azt is hangsúlyozta, ha ők győznek, újra elérhetővé válnak ezek az uniós források, mert azonnal csatlakozni fognak az Európai Ügyészséghez.

Márki-Zay ígéretet tett arra is, hogy öt éven belül bevezetik majd az eurót, addig pedig erős forinttal és ÁFA-csökkentéssel mérséklik majd az árakat.“Nekünk megvan az erőnk, és megvan a tervünk, hogy rendbe tegyük, amit ők elrontottak” – fogalmazott.

Márki-Zay Péter szerint a magyar fiatalok már választottak, mert „Orbán 12 éve alatt 800 ezren hagyták el az országot és távoztak Nyugatra”. Szerinte, ha nem akarjuk, hogy újabb százezrek távozzanak Európába, akkor Európát kell idehozni Magyarországra, de ez Orbán Viktorral és a Fidesz-kormánnyal nem lehetséges.

Beszéde végén az ellenzék miniszterelnök-jelöltje azt mondta: ahhoz, hogy eljuttassák az igazságot minden település minden lakójához, ismét útra kelnek, bejárják az ország mind a 3000 települését.

Az üzenetük három mondatból fog állni:

Kelet helyett válasszuk a Nyugatot!
Gyújtogatóra ne bízzuk a tűzoltást!
Hozzuk haza a minden egyes magyarnak járó másfél millió forintnyi uniós pénzt!

“Ne feledjék: abból a mély gödörből, ahova Orbán Viktor juttatta a hazánkat, a kijárat nem jobbra és nem balra van, hanem csak felfelé!” – fejezte be a nemzethez intézett beszédét Márki-Zay Péter.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: