Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„A magyar kormány egyik kötelessége megvédeni Magyarországot, a magyar emberek biztonságát, ezt jelenleg meg tudjuk oldani a magyar honvédséggel. (…) Ezt az álláspontot fogjuk képviselni. Ha lesznek javaslatok a keleti, délkeleti szárny megerősítésére, azok megvitatására készen állunk” – mondta Szijjártó Péter külügyminiszter a csütörtöki NATO-csúcs előtt.

A NATO főtitkára azért ezt egy picit lehet másképp látja, mint a mi jó Kakadu Petink,  szerdán jelentette be a NATO, hogy Bulgáriában, Magyarországon, Szlovákiában és Romániában is új hadtesteket állítanának fel.

AN ATO-csúcson jóváhagyták, a fenti honvédelmi megerősítést. Eddig a balti államokban és Lengyelországban voltak ilyen hadtestek, tehát összesen most már nyolc országban lesznek jelen a Balti-tengertől a Fekete-tengerig.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár azt mondta, igyekeznek minden lehetséges segítséget megadni Ukrajnának, és szállítanak védekezéshez használható eszközöket, viszont nem kockáztathatják a háború továbbterjedését.

A NATO kibervédelmi támogatást nyújt Ukrajnának, illetve segít védelmet építeni a nukleáris és biológiai fenyegetéssel szemben is. Stoltenberg szerint „teljesen megváltoztatná a konfliktus természetét”, ha az oroszok vegyi fegyvert vetnének be. Márpedig szerinte aggasztó, hogy az oroszok többször ezt az alaptalan vádat fogalmazták meg Ukrajnával és a NATO-val szemben, ami alkalmas lehet arra, hogy ürügyet adjanak a saját támadásuknak.

Stoltenberg felszólította Kínát, hogy ne nyújtson se gazdasági, se katonai támogatást Oroszországnak, hanem használja befolyását a béke előmozdítására.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: