Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mi a garancia arra, ha Orbán nyeri a választásokat, utána az EU-ban nem Putyin oldalára áll?- tettük fel a kérdést. Már csak egy hete maradt Orbánnak, hogy megválaszolja ezt a magyaroknak fontos kérdést.

A legdrámaibb a fenti kérdésben, hogy a válasz az rá, hogy semmi. De ne szaladjunk ennyire előre. Orbán Viktor, az a pragmatikus politikus, aki el is mondta: ne azt nézzék, amit mondok, hanem amit teszek.

Bár kezdetben Orbán Viktor minden olyan szankciót támogatott az EU-ban, ami Oroszországot sújtott az ukrajnai háború miatt, de egy másodpercig se feledkezzünk meg, arról a kellemetlen tényről, hogy országgyűlési választások lesznek és kampány van.

Orbán pontosan tudja, hogy most nem állhat ki nyíltan Putyin érdekei mellett az EU-ban, mert az a bukásához vezetne az április 3-ai voksoláson. Azonban, arra semmi garancia nincs, hogy ez a választások után is így marad.

Ráadásul az elmúlt héten Orbán azt igyekezet beadni a magyaroknak, mintha csak Oroszország bányászna egyedül a világon földgázt. Úgy csinál, mintha Magyarország nem lenne összekötve gázvezetékkel az EU összes többi másik országával és nem vehetne hazánk gyakorlatilag bárkitől gázt.

Már csak azért is egy nehéz kérdés ez, mert Orbán az elmúlt 10 évben gyakorlatilag mást sem csinált, csak és kizárólag mélyítette a barátságot Magyarország és Oroszország között és mélyítette a konfliktusokat az EU és magyar kormány között.

Putyin eddig is sokat köszönhetett Orbánnak. Az EU-ban Orbán többször vétózott, amikor egy az oroszoknak kedvezőtlen döntés született volna, de Orbán a NATO-ban is sok borsot tört Ukrajna orra alá. Egyes elemzők szerint, Orbánnak köszönhető, hogy Ukrajna ma nem NATO-tag.

Orbán nem csak politikai, de üzleti szövetségese is lett Putyinnak. Nem csak a gázszállításra kell gondolni, a paksi bővítés, metrókocsik, vagy épp csak az orosz kémbanknak nevezett intézmény Budapestre költöztetése terén is gyümölcsöző volt a kapcsolatuk.

Vajon Orbán ezt egyik napról a másikra mind a kukába dobná? Pontosabban kukában dobhatja-e egyáltalán? Vajon ki van-e szolgáltatva Putyinnak? Vajon tud-e szabadon dönteni még?

Ezekre a kérdésekre nehéz válaszolni. Azonban az tény, hogy a Fidesz közeli média erőteljesen tolja az ukrajnai háború kapcsán is az orosz propagandát. S Orbán Viktor a mai napig nem ítélte el világosan és határozottan az orosz katonai agressziót.

Ezekből pedig logikusan következik, hogy április 3-a után fennáll annak a veszélye, ha Orbán nyeri meg a választásokat, hogy azon fogunk pislogni, hogy az EU amiatt nem tud meghozni döntéseket Oroszország ellen, mert Magyarország vétóz. A választások után már nincs tétje Orbánnak. Mi pedig tétlenül szemlélhetjük, hogy hazánk Putyin bábja.

Mi most szólunk, hogy ezt csak és kizárólag úgy lehet elkerülni, ha Orbán Viktor megbukik a választáson és az ellenzék nyeri meg a voksolást. Gondolkodjon ezen mindenki.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: