Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bayer Zsolt nagyon kiborult azon, hogy Fideszék nem csalhatnak össze-vissza a 2022-es választásokon, mert mindenhol lesz ellenzéki szavazat számláló.

A Hír Hugó is beszámolt arról, hogy az összes szavazókörben, ráadásul ezek közül több ezerben most először lesz két felkészült ellenzéki delegált is, így a 2022-es országgyűlési választásokon nem fog tudni megismétlődni az, ami 2018-ban történt. Akkor egyszerűen több szavazókörben nem tudták, hogyan kell a pl. a választást lebonyolítani.

Nincs tehát másról szó, mint hogy vasárnap, a választásokon úgy fog zajlani a szavazatszámlálás, ahogy annak mindig is történnie kellett volna. Nem lesz olyan szavazókör, ahol egyetlen pártnak a képviselője ül majd.

Bayer Zsoltnak ez nagyon nem teszik, műsorában kifejtette, hogy ő maga járt Zalaegerszegen kampányolni, ahol képbe tették, miről is szól szerinte az ellenzéki szavazatszámlálás.Természetesen a botrányról. (hát reméljük is, hogy botrányt csinálnak, ha csalnak Fideszék- a szerk)

Szerinte azért lesznek ott az ellenzék delegáltjai a szavazókörökben, hogy „mondvacsinált indokokkal” megkérdőjelezzék a szavazás hitelességét. Fel is hívta a figyelmet egy konkrét példára. Egy kis, 500 lelkes falu nyugdíjas öregurával példálózott, aki ha a szavazás napján otthon hagyja az iratait, majd az ellenzék képviseletében érkezett szavazatszámlálók megakadályozzák, hogy leadja a szavazatát.

Itt muszáj megjegyeznünk, hogy nagyon szabályosan jártak el az ellenzéki delegáltak, ugyanis okmányok nélkül se városba, se faluba nem lehet szavazni. Nos, ezzel Bayer is elismerte, hogy az előző választáson voltak trükközések. Köszi Zsolt, hogy elkotyintottál egy titkot, hogy eddig gond nélkül szavazhattak emberek okmányok nélkül.

Persze nem csak Bayer által elkortyintott trükközés ismert. Az Unhack Democracy négy egymást követő választás (2018-as parlamenti, 2019-es EP és önkormányzati, valamint a 2020-as időközi) több mint 1000 szavazatszámlálójával készített interjúk alapján írta össze,  a következő rendellenességeket:

„Az ellenzéki szavazatszámlálók stigmatizálása, az idősek otthonában élő szavazók megfélemlítése, koordinált szavazatvásárlás, jegyzőkönyvek hitelességének sérülése,
gyanús szavazatmegosztási arányok azokban a szavazókörökben, ahol nem volt ellenzéki jelenlét, szavazólapok eltűnése, Ukrajnából, Szerbiából és Romániából fantomszavazók szervezett szállítása,  és fiktív lakcím bejelentések által a választói névjegyzékek manipulálása. A fiktív lakcím bejelentéseket a kormány azóta legalizálta.”

Ha bárki rendellenességet tapasztal a szavazat leadása során, azt maga is jelentheti. A legkönnyebben talán a visszaeles.20k.hu oldalon, vagy a TASZ által üzemeltetett valasztasz.tasz.hu oldalon.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: