Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hétfőn több kormányközeli újságot is meghekkeltek – írja a Telex, a cikk szerint A Nemzeti Sport, a Metropol, a Figyelő, a Szabad föld, a 888.hu, a Mandiner és sok megyei lap címlapján is váratlan kép fogadta reggel az olvasókat.

A felsorolt oldalak legtöbbje most elérhetetlen, de a cikk szerint a meghekkelt újságok címlapján az Orbán-kormányt kritizáló tartalmak szerepelnek, a címlapon pedig következő szöveg volt olvasható:

„Ez a weboldal a kormányzati propagandamédia része! Elhoztuk az igazságot nektek! Propaganda helyett független sajtót! Nézd meg, hogyan ver át a propaganda média!”

A feltört oldalakra így kormánykritikus tartalmak kerültek fel, és a hekkerek azt is megmutatják a nem ilyesmihez szokott olvasóknak, hogy a Fideszről szinte soha semmi kritikus információt nem közlő oldalak mennyire sok sajtópert, helyreigazítási pert veszítettek el a szabadon működő újságokhoz képest.

A Telex szerint az oldalak alján olvasható szöveg arra utalt, hogy az akciót az Anonymous nemzetközi hekkercsoport hajthatta végre.

A hekkerek részéről még egy trollkodás is belefért az akcióba, azt írták ugyanis a meghekkelt oldalak aljára, hogy „A wishről rendelt, anonymoust másoló arculatot hanyagoljátok, találjatok ki valami egyedit!”

Ezzel vélhetően arra a magára Anonymusként hivatkozó alakra utalnak, aki a sok esetben gyenge lábakon álló, ellenzéki politikusokat megcélzó lejáratóanyagokat szokta közölni az utóbbi hónapokban. Például a kormányközeli sajtó által szívesen tuningolt, úgynevezett Városháza-ügyet is ő szolgáltatta.

Az Anonymous hekkercsoport az RTL szerint már vasárnap jelezte, hogy akcióra készül, mert az ukrajnai orosz invázió ellenére „a magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök továbbra is a Kreml trójai falovaként viselkedik Európában”.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: