Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A törvényi előírások alapján az egész választási kampányban, tehát 2022. február 12. és az április 3-i választás között összesen 1,177 milliárd forintot költhet el egy-egy párt valamennyi kampányeszközre. Ennek az összegnek csak plakátokra a háromszorosát költötte a Fidesz, ezzel megszegve a választási törvényt.

Márciusban 3 milliárd forintos összköltséggel 12 171 darab plakáttal tarolt a kormányoldal, ezzel szemben az ellenzék 1 564 darabos plakátkampánya 390 milliós összegbe került.

Listaáron számolva az ellenzékhez képest nyolcszoros túlerővel és a törvényi előírásokat közel háromszorosan túlköltve zajlott a Fidesz érdekében a plakátkampány márciusban
– jelentette a közpénzek felhasználásával foglalkozó K-monitor a Political Capitallel és a Transparency Interantionallel közös elemzésében.

A Fidesz pártként márciusban csak a közterületi hirdetésekre 1,4 milliárd forintot fordított. A Fidesz márciusi plakátkampánya tehát a három civil szervezet vélekedése szerint törvényileg védhetetlen a CÖF és a kormánypropaganda Fideszt segítő költéseinek a hozzászámítása nélkül is.

Ez az eredmény két korrupciós kockázatra utal: egyrészt, hogy a CÖF-féle kampányban a törvényi rendelkezések mellett is lehet tisztességtelen kampányt vinni, illetve, hogy a Fidesz bármilyen komolyabb kockázat nélkül megszegheti a saját kampányköltési plafonra vonatkozó törvényi előírásait.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy a Fidesz még a saját maga törvényit sem képes betartani, ha a hatalomról van szó, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa hogy versenyeznek ők.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: