Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A választások előtt 4 nappal publikálta az IDEA intézet a számait, mely alapján elmondható, hogy az ellenzék jól hajrázott. Nagyon szoros választási eredmény várható vasárnap.

Már csupán csak két százalékponttal vezet a Fidesz az ellenzék előtt az IDEA Intézet legfrissebb, március 22-28. között készített reprezentatív felmérése alapján. Ez alapján csökkent a 12 éve hatalmon levő kormánypárt előnye a legutóbbi, márciusi felméréshez képest, akkor 3 százalékpont volt ugyanis a különbség, február végén pedig 4 százalékpontot mértek a Fidesz javára.

A teljes, választókorú népesség körében az ellenzék támogatottsága 39, a kormánypárté pedig 41 százalék. Érdemes megemlíteni, hogy az ellenzék listás támogatottsága utoljára az előválasztási időszakában volt ilyen magas, írja az IDEA, amely szerint az ellenzék ledolgozta az elmúlt fél évben a hátrányát.

A felmérés alapján sem a Mi Hazánk, sem a Kétfarkú Kutya Párt nem jutna be a parlamentbe, előbbi 3, utóbbi 2 százalékon áll, a bejutási küszöb pedig 5 százalék. Ez alapján az látható, hogy a nagy pártok egyre nagyobb mértékben szívják fel a korábban el nem kötelezett szavazókat.

Az IDEA kitér a bizonytalan szavazókra is – 70 százalék körüli részvétel mellett akár 400-450 ezer bizonytalan szavazó is voksolhat, ám az IDEA sem tudja megjósolni, hogy ez a csoport melyik oldalnak segíthet, de talán egy hajszállal az ellenzék tartaléka lehet itt a nagyobb.

A propaganda média azt sulykolja, hogy a Fidesz legyőzhetetlen ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy minden ellenzéki lássa, ha mindahányan ott leszünk lesz Orbán-váltás.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: