Kunhalmi Ágnes interjú, MSZP
Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Felzabálja a pénzünket az infláció. Válságálló társadalomra van szükség: a jelenlegi válságot nem megszorításokkal, hanem olyan politikával lehet kezelni, ami több pénzt hagy az embereknél – mondták az egységes ellenzék képviselői szerdán sajtótájékoztatón.

A következő, demokratikus kormány legfontosabb feladata, hogy a háború okozta negatív gazdasági hatásoktól megóvja a magyar embereket – mondták az Egységben Magyarországért jelöltjei: Kunhalmi Ágnes szocialista, Tordai Bence párbeszédes és Csárdi Antal LMP-s országgyűlési képviselő.

„Ezt tekintjük magunkra nézve szinte kötelezőnek április 3-a után” – mondta Kunhalmi, az ellenzék közös jelöltje Budapest 15-ös választókerületében.

„Válságálló társadalomra” és családokra van szükség: hogy a bér és a nyugdíj érjen valamit a boltban, és többet tudjanak rajta venni az emberek.

„Ezért a legfontosabb a nyugdíjemelés, a béremelés, az áfacsökkentés; a minimálbér adómentessé tételével szintén több tízezer forintot hagynánk ott a legalacsonyabb keresetűeknél” – mondta az MSZP társelnöke, tovább sorolva: nagyon fontosnak tartják a rezsicsökkentés megtartását, a panelprogram és a Kádár-kockák felújításának a visszahozatalát; megduplázzák a családi pótlékot, és elkezdik megteremteni az euró bevezetésének feltételeit.

„Kormányváltás után az első döntéseink egyike lesz”, hogy az alapvető élelmiszerek áfáját lecsökkentik öt százalékra – mondta Csárdi, az egységes ellenzék jelöltje Budapest 1-es választókerületében. „Ez körülbelül 20%-os mértékben gyengíti az árdrágulást, és húsz százalékkal hagy többet a családok zsebében, mint a jelenlegi rendszer” – világított rá.

„Az elmúlt 12 év bizonyítja, hogy az Orbán-kormány tökéletesen érzéketlen a családok valós hétköznapi problémáival szemben. Gyakorlatilag semmi mást nem csinálnak, mint nemzetközi politikai porondon próbálnak egy „egyet ide, egyet oda”-táncot lejteni” – mondta, rámutatva: ez is csak az inflációs hatást erősíti, mert a piacok nem tudják kiszámítani, milyen gazdaságpolitikára számítsanak Magyarország kormányától.

Az egységes ellenzék elutasítja a Varga Mihály pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes által bejelentett megszorításokat, mert „van más megoldás: vannak olyan döntések az ellenzéki együttműködésben, amik már megszülettek, és több pénzt hagynak a családok zsebében, ezzel enyhítve az inflációs hatást” – mondta.

„A költségvetési kiigazítás magyarra fordítva mindig megszorítást jelent. Ez nem járható út” – jelentette ki Kunhalmi, hangsúlyozva: a következő kormány meg fogja őrizni a reálbérek és a nyugdíjak értékét is.
„Nem lehet megszorító politikával kezelni ezt a válságot. Olyan politikára van szükség, amely pénzt hagy az embereknél, vagy direkt pénzt juttat az emberekhez és a családokhoz” – mondta.

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese és az ellenzék közös jelöltje Budapest 4-es számú választókerületében, kiemelte: Orbán kormánya megélhetési válságba taszította Magyarországot, „az árak az űrben vannak, és ennek a megélhetési válságnak a Fidesz elhibázott gazdaságpolitikája az oka”.

A Fidesz az elmúlt 12 évben megduplázta az államadósságot, idén megduplázta a költségvetési hiányt, történelmi csúcson van az infláció és az euróárfolyam, soha ilyen gyenge nem volt még a forint, történelmi drágaság van a boltokban és a benzinkutakon; ez pedig a fideszes hozzá nem értés, fejetlenség és a fideszes gazdaságpolitikai vezetők közötti cicaharc következménye, miközben a rekord drágulás felelőse „több mint egy évtizedig nem tett mást, mint a haverjait fürösztötte közpénzen. Amikor pedig beütött a krach, amikor felrobbantak az árak, akkor pedig „stratégiai nyugalmat gyakorolt”, vagyis behúzta fülét-farkát és nem csinált semmit” – mondta szarkasztikusan.

Ismertette a KSH hivatalos statisztikákon alapuló előrejelzését május hónapra: e szerint egy kiló kenyér várhatóan 550 forint lesz, egy liter tej 330 forint, 1 liter étolaj 1400 forint, egy negyed kiló kávé 1500 forint, 10 tojás pedig 600 forint.
„Ki az, aki ezt meg tudja fizetni?” – tette fel a kérdést.

„Emlékezzünk arra április 3-án, hogy ki az, aki mindennek az okozója volt!” – szólított fel.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: