Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Elindult a választás, este hétig lehet vannak nyitva a szavazóhelyiségek. Aki este hétkor még sorban áll, az még szavazhat. Ez a rendszerváltás óta a 9. országgyűlési választás Magyarországon.

Vasárnap reggel hat órakor megkezdődött a voksolás az ország 10 243 szavazókörében az országgyűlési képviselő-választáson és a Fidesz propaganda kérdéseire rendezett népszavazáson. Este hét óráig mintegy 7,7 millió választópolgárt várnak a magyarországi szavazókörökben az urnákhoz.

Szavazni csak személyesen lehet. A választópolgárnak a szavazatszámláló bizottság előtt igazolnia kell személyazonosságát, ezt bármilyen típusú személyi igazolvánnyal megteheti. A szavazatszámláló bizottság elfogadja továbbá az 1998 végétől kiadott lézergravírozott útleveleket, valamint a kártyaformátumú jogosítványokat is. Emellett a választópolgárnak igazolnia kell a lakcímét vagy a személyi azonosítóját is.

Mindenki csak a számára kijelölt szavazókörben adhatja le voksát, ennek helyéről korábban valamennyi választópolgárt tájékoztatták. Lakóhelyüktől eltérő helyen, átjelentkezéssel csak az a mintegy 158 ezer választópolgár voksolhat, aki ezt korábban kérte.

A szavazóhelyiségben csak az a választópolgár szavazhat, aki a névjegyzékben szerepel, a szavazatszámláló bizottság vasárnap már senkit nem vehet fel a névjegyzékbe.

Aki mozgásában akadályozott vagy beteg, mozgóurnát kérhet a szavazáshoz. Aki azonban nem kért, az nem szavazhat ilyen módon akkor sem, ha egy másik, háztartásában lakó választópolgárhoz kiviszik a mozgóurnát. Mozgóurnát ma délig lehet igényelni a szavazókörökben ezen formanyomtatvány segítségével.

A szavazólapot a bal felső sarokban pecsételi le a szavazatszámláló bizottság tagja, a szavazólap csak így érvényes. A koronavírus-járvány idején lejárt okmányokkal is lehet szavazni. Nem kötelező a szájmaszk a szavazóhelyiségekben.

Nem érvényes az a szavazólap, amelyet a szavazatszámláló bizottság nem pecsétel le a választópolgár jelenlétében. A szavazólapot tilos előre lebélyegezni, azt csak a választópolgár jelenlétében pecsételheti le, azaz „érvényesítheti” a bizottság egyik tagja – olvasható az MTI hírében.

A szavazó helységben 3 azaz három szavazólapot fog kapni. Ha azt szeretné, hogy bukjon a Fidesz, akkor az egyik szavazólapon az ellenzéki közös listát kell beikszelni, ez rögtön a szavazólapon az első helyen lesz.

A másik szavazólapon az ellenzéki közös jelölt mellé kell húzni az ikszet. Hogy Ő hanyadik helyen van a szavazólapon az az ország különböző pontjain eltér. Itt érdemes keresni az ellenzéki pártok emblémáit. Egy biztos, hogy a legtöbb logó az ellenzéki jelölt mellett lesz.

S a harmadik szavazólap a népszavazás, itt célszerű érvénytelen szavazatot leadni, összesen nyolcszor kell ikszelni, mutatjuk, hogy hogyan:

 

 

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy kell szavazni ahhoz, hogy Orbán váltás legyen, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy biztos legyen, hogy minden iksz jó helyre megy.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: