Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ellenzék számára nagy vereséget, hozott a 2022-es országgyűlési választások, ám sok politikusnak ez a vereség azt is jelenti, hogy távoznia kell a parlamentből. Megdöbbentő nevek nem jutottak mandátumhoz.

Talán a legmegdöbbentőbb távozó Szél Bernadett, aki korábban az LMP miniszterelnök-jelöltje is volt, majd a Momentum esélyes jelöltje volt Pest megyében. Azonban nagy meglepetésre elbukta a választókerületét.

Nagy átalakulások megy keresztül az LMP is, jelen állás szerint korántsem biztos, hogy a zöld párt fog tudni frakciót alakítani. Nem jutott mandátumhoz a női társelnök Schmuck Erzsébet, korábbi társelnökük Demeter Márta már az előválasztáson elvérzett.

A Jobbik is nagyot cserélt az első során, biztos, hogy nem lesz képviselő Ander Balázs, és az ősjobbikos Balczó Zoltán se.  Rig Lajos, kikapott a tapolcai körzetben, míg Dr. Steinmetz Ádám Somogy megyében maradt alul. Nem fog mandátumot szerezni
Nunkovics Tibor,  Dr. Gyüre Csaba,  Potocskáné Kőrösi Anita és Stummer János sem.

Az MSZP több korábbi pártelnöktől is búcsúzik: sem Mesterházy Attila, sem Molnár Gyula nem szerzett mandátumot. Korózs Lajos a hatvani választókerületben kapott ki. Dr. Szakács László, pedig Komlón. Utóbbi ha belekerült volna, amúgy már a DK frakciójába ült volna be.

Az MSZP-s Dr. Varga László Miskolcon még hajszálnyit reménykedhet, hogy az átszavazók átfordítják a körzetét, ha ez nem történik meg 16 év után búcsúzik a parlamenttől.

A Párbeszédben is komoly cserélődés van. Burány Sándor és Kocsis-Cake Olivio sem szerezz a jelenlegi állás szerint mandátumot. Nagy kérdés, hogy Karácsony Gergely mandátumát, amit nem fog betölteni ki kapja?

A DK sem ússza meg ezt a választást véráldozatok nélkül. Nem nyert Érden fiatal női politikusa Bősz Anett és Debrecenben Varga Zoltán. Hajdu László korábbi XV. kerületi polgármester pedig nyugdíjban vonul nem is indult ezen a választáson.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: