Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Nébih riasztása szerint Magyarországra is érkeztek szalmonellával szennyezett Kinder-tojások és más Kinder-termékek, összesen tizenegyféle.

Az Európai Unió több tagállamában jelentettek Salmonella Typhimurium okozta megbetegedéseket, amelyekről bebizonyosodott, hogy a belga Arlon üzemben készült, különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők, közölte szerdán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a Nébih.

A Nébih közleménye szerint a belga élelmiszerbiztonsági hatóság vizsgálata alapján Magyarországra is érkeztek szennyezett termékek. A Nébih megkezdte az érintett termékek nyomonkövetési vizsgálatát, a pontos termékadatok folyamatosan frissülő, hosszú listáját a hivatal honlapján találhatják a vásárlók.

A Ferrero Magyarország Kereskedelmi Kft. tájékoztatása alapján hazánkban eddig az alábbi azonosító adatokkal rendelkező termékek érintettek a visszahívásban:

Kinder Schokobons 46g, 125g, 200g, 300g,
Kinder Surprise Maxi 100g,
Kinder Mix 198g,
Kinder Maxi Mix 133g,
Kinder Mini Eggs 250g,
Kinder Happy Moments 133g, 162g, 347g
A szalmonella kórokozója leggyakrabban szennyezett tyúk- vagy kacsatojással terjed, azt, hogy a veszélyes baktériumok miképp kerültek a Belgiumban gyártott csokitojásokba, egyelőre nem tudni.

A szalmonellafertőzés jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható, egyéntől függően a fertőzés tünetmentes is maradhat. A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy amennyiben a megadott termékek bármelyikéből vásároltak, ne fogyasszák azt el! Kérdéseikkel és panaszaikkal forduljanak a forgalmazó, a Ferrero Magyarország Kft. fogyasztóvédelmi csoportjához.

Arra kérünk mindekit, hogy a fenti felhívást ossza meg a Facebookon, hogy minél több emberhez eljusson a hír!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: