Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szerdán a Fidesz média nagyban örömködött, amikor megszámolták a határon túli levélszavazatokat. Szenzációként tálalta, hogy a Fidesz mandátum száma felugrott 136-ra. Örömük szombat estig tartott, ugyanis az ellenzék ma szerezett a Fidesz rovására két mandátumot. 

Szombat estére 134-re zuhant vissza a Fidesz mandátumainak száma. A Fidesz közeli média erről egyáltalán nem számol be, pedig még három napja azon örömködött, hogy 136 képviselője lesz a Fidesznek.

Ma ugyanis megszámolták az átjelentkezéssel és külföldön szavazók szavazatait is. Elmondható, hogy ország szerte ezen szavazatok között tarolt az ellenzék.

Ennek köszönhetően nyer az ellenzéki Vajda Zoltán Budapest 13-as számú egyéni választókerületét. A választások estéjén ezt a mandátumot még   a fideszes Szatmáry Kristófnak adták.

A külképviseletről érkező szavazatok közül 1422-t kapott Vajda, Szatmáry pedig csak 910-et, így az ellenzéki összefogás képviselője fordítani tudott.

Ezzel a vereséggel a Fidesz a 18 budapesti választókerületből mindössze egyet tudott megnyerni: Dunai Mónika a XVII. kerületet húzta be.

A két politikus négy éve is egymással csapot össze a XVI. kerületben: akkor is szoros volt az eredmény, a most az MSZP-frakcióba készülő Vajda még az Együtt politikusaként ezer szavazattal kapott ki, de akkor csak részben valósult meg az összefogás.

Mivel az ellenzék a külföldi és átjelentkező szavazók körben tarolt, így a nap folyamán szerzett egy újabb plusz mandátumot az ellenzék. Így az ellenzéki lista 38. helyén szereplő momentumos Bedő Dávid is bekerül a parlamentbe.

Közel 100 százalékos feldolgozottságnál az 134 mandátuma van a Fidesznek, 57 az ellenzéknek. Tehát egy nap alatt 2 mandátumot is elbukott a Fidesz.

A propaganda média minden olyan hírt elhallgat ami a Fidesznek csak egy kicsit is kedvezőtlen, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy tényleg minden magyarhoz eljusson a valóság.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: