Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hétfőtől részleges gyárleállások miatt szabadságra küldenek néhány dolgozót a Tungsramnál, mert a céget megoldhatatlan helyzet elé állították a gazdasági körülmények.

Jörg Bauer, a társaság elnök-vezérigazgatója azt mondta: miután már az idei első negyedév sem úgy alakult, ahogy tervezték, a cég részleges gyárleállásra készül áprilisban, hogy „áttervezhesse kapacitásait a vevői igényekhez képest, és a meglévő készleteit is eladhassa”.

Hétfőtől ezért egy hétre, a nagykanizsai gyár LED-részlegén pedig egészen április 22-ig leállás lesz, az érintett munkavállalóknak erre az időre szabadságot adnak ki – írja a Zala megyei hírportál.

A Tungsram vezetője az Indexnek a napokban interjút adott, és kifejtette: a pandémia, a globális ellátási nehézségek és az ukrajnai háború megoldhatatlan feladat elé állította a cégcsoportot, és csak azonnali kormányzati segítség tenné lehetővé a tudásalapú társadalomhoz hozzájáruló, innovatív értéket teremtő, történelmi magyar márka fennmaradását.

Hangsúlyozta, hogy a Tungsram esetében egy olyan érzékeny pillanatban jöttek a válságok, amikor a vállalat a GE-től való 2018-as kivásárlás után önálló életében még fiatalnak számít, és éppen csak belekezdett az átalakulásba, a régi üzletágakat felváltó új tevékenységének felépítésébe.

Ezt a munkát azonban nem lehet elvégezni, ha folyamatosan a túlélésért kell küzdeni – mutatott rá az elnök-vezérigazgató. Arról, hogy a Tungsram-márka milyen átalakulásba kezdett az utóbbi időben, ebben a cikkünkben írtunk.

Hogy a Tungsram példáján szemléltessük: egy hagyományos izzó önköltsége hatvan százalékkal emelkedett a tavalyi évhez képest az energiaárak növekedésének eredményeképpen. Ezt az áremelkedést nagyon nehéz átadni a vevőknek, akiknek az olcsó kínai LED-lámpák megvásárlása kedvezőbbnek tűnhet – mondta az Indexnek Jörg Bauer, hozzátéve, hogy 2020-ban és 2021-ben is veszteséget termelt a cég


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: