Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az RTL Klub, majd utána több média is leközölt egy videó felvételt, ahogy a 19-es villamos vezetője le vág egy hajléktalan embert. Itt fontos leszögezni, hogy nem azért vágta le, mert hajléktalan, hanem azért mert ápolatlan és büdös volt. Erre szerintem sok budapesti azt, mondja hogy végre.

Nagyon nehéz társadalmi kérdés nyílt ki. Durva szavakkal zavarta le a 19-es villamos vezetője az ott utazó hajléktalan embereket szombat délután. Az RTL Klubnak egy szemtanú juttatta el az incidensről készült felvételt. A szemtanú szerint a Bécsi út felé közlekedő villamos vezetője rögtön agresszíven lépett fel a hajléktalannal szemben.

 

Érdemes az esetet szétszálazni. Először is azzal, hogy a villamosvezető leszállította a hajléktalant én teljes mértékben egyetértek. Rengeteg hajléktalan, nehéz sorsú ember van. Szolidáris is  vagyok velük, de ebből nem következik az, hogy ápolatlan iszonyat büdösnek kell lenni.

Ráadásul, a BKK utazási szabályzatában benne is van, hogy a szennyezett ruházatú, ápolatlan emberek kizárhatók az utazásból. Magyarul röviden és tömören a hajléktalan utas megszegte a szabályzatot a villamosvezetője meg tette a dolgát.

Azt lehet kifogásolni, hogy nem irodalmi stílusba tette. De most őszintén, ha egy biztonsági őr vagy egy rendőr vág ki valakit valahonnan az nem kb ilyen határozottsággal történik? Már bocsánat, de álljon már meg a fáklyás menet.

Vannak az együttélésének alapvető szabályai. Egyáltalán nem kell és nem is lehet tolerálni, hogy valaki annyira ápolatlanul vesz igénybe egy közösségi szolgáltatást, hogy a szaga másoknak kellemetlen.

Hova tovább beszennyezi a villamos ülését, hava tovább más pedig a tiszta ruhájával ebbe a szennyezett ülésbe beleül.

Persze, akik most vernyognak a hajléktalanért lehet nem használják napi szinten a BKV-t. Nem tudják, hogy ez a probléma minden napos és mi utasok azt mondjuk, hogy végre valaki meglépte. Igen én a villamos vezetővel vagyok.

Nem megráncigálni kell, hanem a példáját követni. Mert azért vannak a szabályok, hogy azokat tartsa be mindenki és ha valaki betartatja, akkor az jár el helyesen.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: