Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kénytelen volt lemondani péntekre tervezett tallinni utazását Szíjjárót Péter  Orbán külügyminisztere, miután kiderült, hogy nemkívánatos vendég lenne a Kis államok szerepe az ENSZ Biztonsági Tanácsában címmel rendezett egynapos konferencián – adta hírül a Népszava.

Szijjártó Péter észtországi hírek szerint szeretett volna felszólalni az eseményen, illetve kétoldalú találkozó lehetőségét is kérte, ám ez a szervezőknek kellemetlen lett volna, mert Urmas Reinsalu volt észt külügyminiszter az Ukrajna elleni orosz háborúval kapcsolatos magyar álláspont miatt nyilvánosan követelte, hogy vonják vissza a meghívását.

A kialakult helyzetről megkérdezték Gabrielius Landsbergis litván külügyminisztert, aki a Delfi nevű észt honlapnak azt nyilatkozta, hogy a probléma felmerülése természetes az Ukrajna által Észtországban, Litvániában és szerte Európában élvezett támogatás fényében.

Magyarország legalábbis nem ugyanazokat az eszközöket alkalmazza, mint mi… Szerencsétlen dolog lenne, ha Oroszországgal vagy Ukrajnával kapcsolatos cselekedetei vagy adott esetben azok hiánya miatt elveszne a bizalom egyik NATO-szövetségesünk iránt.

Ez Oroszország Ukrajna elleni háborújának újabb szerencsétlen áldozatát jelentené. De azt hiszem, még mindig vannak lépések, amelyekkel ez elkerülhető lenne – jelentette ki Gabrielius Landsbergis litván külügyminiszter a lap szemléje szerint.

A konferencián a balti országok külügyminiszterei mellett végül ír és francia kollégájuk, Simon Coveney és Jean-Yves Le Drian vett részt.

Ugyancsak felszólalt Ihor Zsovka, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök helyettes kabinetfőnöke és Szvjatlana Cihanouszkaja, a belarusz ellenzék száműzetésben lévő vezetője.

Szijjártó Péter pénteken Észtország helyett Mezőtúron járt, ahol a város polgármestere, egyben a Fidesz helyi ember, Herczeg Zsolt társaságában megtekintett két olyan üzemet, amelynek fejlesztéséhez a magyar adófizetők is hozzájárultak.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: