Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Megjelent az Ipsos közvélemény-kutató globális boldogságtérképe, amely szerint Európában található a legboldogabb nemzetet a világon. Magyarország a három legboldogtalanabb nemzet között szerepel – derül ki az rtl.hu beszámolójából.

Az Ipsos közvélemény-kutató globális boldogságtérképének elkészítéséhez 30 ország lakóit kérdezte meg arról, hogy mennyire tartják magukat boldognak, ez hogyan változott, továbbá mit tartanak a boldogság forrásának. A százalékos skáláról az olvasható le, hogy a lakosság hány százaléka tartja magát „nagyon” vagy „inkább” boldognak.

A végeredmény szerint Hollandia (86 százalék) a legboldogabb ország, míg a második helyen Ausztria (85%), a harmadikon pedig holtversenyben Kína és Nagy-Britannia (83%) végzett.

A három dobogós országot India, Franciaország, Szaúd-Arábia és Kanada követi. A listavezetőket látva kijelenthető, hogy a boldog nemzetek erős gazdasággal és/vagy magas szintű jóléttel rendelkeznek. Bár India és Kína kivételt jelenthet a jelentős arányú szegény lakosságával, itt a kulturális adottságok is szerepet játszhatnak a végeredményben.

A felmérés szerint Törökország rendelkezik a legkevésbé boldog lakossággal (42 százalék), míg Argentínában egy fokkal boldogabbak (48 százalék). Ezeket az országokat előzi Magyarország 51 százalékkal, hazánk lakosságának 13 százaléka egyáltalán nem tartja magát boldognak.

A közvélemény-kutató által készített felmérés szerint az emberek világszerte leginkább az egészségüket és jólétüket (mind fizikailag, mind mentálisan), a családjukat (partner/házastárs és gyermekek), valamint a céltudatosságot tartják a boldogság legfőbb forrásának.

Ezek után olyan tényezők következnek, mint az életkörülményeik, a biztonságérzet és a kontroll, a természetben való tartózkodás, az értelmes munka és a több pénz. A kutatás továbbá megállapította azt is, hogy a közösségi média használata, vagy például a politika nem javítja a világ polgárainak boldogságérzetét.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: