Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Csaknem egy évvel ezelőtt nevezték ki, de most húsvét péntek előtt, a csütörtök éjjeli Magyar Közlönyben jelent meg, hogy Vitézy Zsófiát kolumbiai nagykövetnek nevezték ki – írja az SZMO.hu. Vitézy Orbán unokatestvére.

Gyakorlatilag egy éven keresztül eltitkolták a nyilvánosság elől, hogy Orbán Viktor rokona egy fontos tisztséget kapott. A magyar külügy már 2020 őszén jóváhagyta a kinevezését, majd Áder János, akkori köztársasági elnök 2021. április 29-én adott ki határozatot Vitézy kinevezéséről.

A köztársasági elnök 103/2022. (IV. 14.) KE határozata rendkívüli és meghatalmazott nagykövet kinevezéséről és megbízásáról

Az Alaptörvény 9. cikk (4) bekezdés b) pontja alapján – a külgazdasági és külügyminiszter előterjesztésére – Villegas-Vitézy Anna Zsófiát kinevezem rendkívüli és meghatalmazott nagykövetté, és megbízom Magyarország bogotái nagykövetségének a vezetésével, valamint Magyarországnak a Panamai Köztársaságban való képviseletével.

Budapest, 2021. április 29.

Ez viszont csak most, 2022. április 14-én jelent meg a Magyar Közlönyben, egy évig  titokban maradt a miniszterelnök rokonának pozíciója.

A kormányzat tagadja, hogy a választási kampány miatt hallgattak az Orbán-rokon kinevezéséről: Az ilyen kései közzététel gyakran előfordul diplomáciai kinevezéseknél, aminek az elnöki hivatal tájékoztatása szerint az a magyarázata, hogy megvárják a fogadó ország beleegyezését, majd azt, hogy az új misszióvezető kiutazzon, és átadja megbízólevelét az ottani államfőnek – írja a hvg.hu.

Vitézy Orbán Viktor anyai nagynénjének a lánya. Korábban a Magyar Nemzet munkatársa volt, de amikor 2010-ben a Fidesz megnyerte a választásokat, az EMMI sajtófőnöke lett. 2011-től februárjától már a Budapesti Fesztiválközpontot vezette, 2013-tól pedig a brüsszeli Magyar Intézetet. Apai féltestvére egyébként Vitézy Dávid, a Budapesti Fejesztési Központ vezérigazgatója.

S most húsvét péntekre virradó éjjel szépen titokban megpróbálták nyilvánosságra hozni, hogy a Vitézy lány fontos tisztséget kapott… hát így néznek hülyének.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy egy éven keresztül titkolták, hogy Orbán rokona fontos tisztségben ül, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa, hogyan csapják be Fideszék a magyarokat.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: