Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Európai Csalás Elleni Hivatal – az itthon is jól ismert OLAF – azzal vádolja Marine Le Pent és több párttársát, köztük egykori pártvezető apját, hogy 620 ezer eurót sikkasztottak az Európai Parlament képviselőiként. Le Pen meglehetősen közel áll Orbánhoz annyira, hogy kampányát Mészáros Lőrincék hitelezték.

A jelentésnek a Mediapart francia tényfeltáró oldal által közzétett részletei szerint a Nemzeti Front politikusai a pártjuk támogatására fordították az uniós forrásokat, ami tilos. Az OLAF márciusban elküldte a jelentését a francia ügyészségnek, de a szivárogtatás pont az elnökválasztás második fordulója előtt érkezett, amikor is Macron elnöknek Le Pen lesz az ellenfele.

A szélsőjobboldali párt szóvivője is egyből az időzítésen kezdett el pörögni, Le Pen ügyvédje szerint pedig egyenesen undorító az OLAF viselkedése, hogy 10 évvel ezelőtti tényeket rángatnak elő, úgyhogy a vádakat azok részletes ismerete nélkül is elutasítják.

A jelentés egyik nyilvánosságra került részlete alapján olyan – a NER-hez képest egészen piti – dolgokról van szó, mint hogy Le Pen kifizette 13 pártember szállodai szobáját, akik elvileg egy EU-s konferenciát tartottak, valójában azonban pártgyűlést. Az egyik résztvevő azt mondta a nyomozóknak, hogy Le Pen kirakatott egy uniós zászlót, csináltak egy fotót vele, aztán a pártelnök odavetette: „rakjátok el azt a szart” – idézi a Guardian.

A francia RTL február elején írt arról, hogy az anyagi gondokkal küzdő francia szélsőjobboldali elnökjelölt, Marine Le Pen egy magyar banktól kaphatott 10 millió eurós hitelt az idei elnökválasztás előtt.

Később az is kiderült, hogy nem máshonnan van ez a búsás hitel, mint a Mészáros Lőrinc által tulajdonolt az MKB Bankból.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: