Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Medgyessy Péter a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában azt mondta, sok minden hiányzott az ellenzék győzelméhez, de Orbán Viktor legyőzhető választáson. 

Szerinte a kormányfő profi és sokat tanult 2002-es vereségéből, amikor éppen az őt indító, MSZP nyert. Az ellenzéknek sincs más útja, Orbánhoz hasonlóan, tanulnia kell az egymást követő vereségekből.

Nem szégyen a jobbtól, az okosabbtól tanulni. A volt miniszterelnök emlékeztetett rá, Orbán Viktor a veresége után háttérbe vonult, elkezdte szervezni hátországát, felkészítette embereit, kitartott amellett, hogy sajátjai közül senkit sem hagy az út szélén.

Az ellenzéki politikusok közül mindenki részese volt a vereségnek, egyikük sem mentheti fel magát – tette hozzá.

Már készülni kellene 2026-ra, egy helyett kiválasztani 4-5 embert, menedzselni őket, és kijárni terepre minden nap. Ez nem feltétlenül pénz, hanem elszántság kérdése. Medgyessy Péter szerint jó kezdet volt, hogy az ellenzék összeállt, de szervezeti háttér, ellenzéki minimum is kell.

Feladni nem lehet, erről szól a politika. A választások előtti osztogatást azzal magyarázta, hogy a kormány nagyon megijedt az ellenzéki összefogástól, ami jó jel, az ellenzéknek örömmel kellene nyugtázni, még úgy is, hogy ennek súlyos gazdasági következményei lesznek.

Szerinte a költségvetésben tátongó lyuk nagy, de nem akkora, mint sokan gondolnák. A gazdaságot rendbe kell tenni, az ellenzéknek ebben partnernek kell lenni, mert senkinek sem érdeke, hogy az ország csődbe menjen. Kényszerhelyzet a párbeszéd a kormánnyal, néhány ügyben pedig nemzeti egység kell.

Az ellenzéknek elvi álláspontját, például a jogállami ügyekben, nem kellene feladnia, de bizonyos problémákban meg kell tudni egyezni. Ez mutatná, hogy az ellenzék nemcsak támadni, hanem megegyezni is tud olyan nemzeti célokért, mint a jobb oktatási, egészségügyi rendszer.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: