Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezerhatszáz dolgozójától válik meg az év végéig a világítástechnikai termékek gyártásával foglalkozó Tungsram – ezt maga a cég jelentette be a napokban. Nem kérdés, hogy a magyar államnak a rendelkezésére álló minden eszközzel segítenie kell a megélhetésüket elveszítő embereket, különösen a jelenlegi válságos időszakban- írja posztjában Ujhelyi István az Esély mozgalom alapítója, az MSZP vezető politikusa.

Az Európai Unió számos olyan programot és támogatást biztosít, amely ilyen helyzetekben elérhető és igényelhető a tagállamok számára. Az Európai Globalizációs Alkalmazkodási Alap például olyan embereknek nyújt segítséget, akik a globalizáció által okozott gazdasági változások következtében elveszítették állásukat.

Elsősorban olyan leépítések esetében lehet aktiválni ezt a több mint kétszázmillió eurós, többéves keretet, amikor legalább kétszáz főt bocsátanak el egy adott vállalkozástól. Ebből az uniós pénzből lehet támogatni az érintetteket abban, hogy új munkahelyet találjanak, saját vállalkozást indítsanak, oktatásban, illetve átképzésben vehessenek részt.

A legtöbb tagállam folyamatosan él is ezzel a lehetőséggel, az Európai Parlament plenáris ülésein rendszeresen szavazunk ehhez a programhoz kapcsolódó tagállami igényekről.
Teljességgel érthetetlen, hogy a rendelkezésre álló információk alapján a Fidesz-kormány 2010 óta eddig egyetlen egy alkalommal sem igényt még ebből a közös európai programból támogatást a munka nélkül maradt magyar dolgozók támogatására.

Nem ez az egyetlen olyan uniós keret, illetve lehívható támogatás, amelyet a Fidesz-kormány megmagyarázhatatlan okokból a brüsszeli kasszában hagy; így volt például ez a covid-járvány idején az utazási korlátozások feloldását segítő ingyenes tesztek biztosításához szerzett uniós kerettel is, amelyből szintén nem igényeltünk egyetlen fillért sem.

Minden nehéz helyzetbe kerülő magyar munkavállalónak jár egy esély. Egy gondoskodó és felelő kormánynak pedig kötelessége biztosítani azt.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: