Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Korrupció gyanúja tartóztatták le egy miniszterelnökségi vezetőt, aki éppen a korrupció miatt visszatartott uniós forrásokkal foglalkozott. Ez kifejezetten kínos az uniós forrásokért küzdő magyar kormánynak.

Korrupció gyanúja miatt egy olyan miniszterelnökségi vezető került rács mögé, aki éppen a korrupció miatt visszatartott uniós forrásokkal kapcsolatos munkát végzett. Az ügyészség szerint a főosztályvezető kenőpénzért vállalta, hogy elutasított EU-s pályázatok felülvizsgálata a támogatást kérők számára kedvezően alakuljon, írja a 24.hu.

A vezető beosztásban lévő kormánytisztviselőre akár 15 év börtön is várhat. A vádak szerint a Pénzügyminisztérium munkatársai kenőpénzért cserébe abban segítettek a pályázóknak, hogy támogatási kérelmeiket elfogadják, a különböző ellenőrzések során pedig mindent a legnagyobb rendben találjanak. Az ügyészségi dokumentumok szerint a Miniszterelnökség főosztályvezetője akkor került képbe, amikor nem sikerült mindent elintézni.

A főosztályvezetőnek abban volt szerepe, hogy csúszópénzért cserébe azoknál az elutasított pályázatoknál járjon el, melyek esetében felülvizsgálati kérelmet nyújtottak be a Miniszterelnökséghez a pályázók.

„Az ügyészség szerint a főosztályvezető intézte el, hogy a kifogásnak mindenképpen helyt adjanak, és ezáltal a támogatási kérelem visszakerüljön a rendszerbe újbóli elbírálásra”
– írja a lap. Az ügyészség szerint a főosztályvezető egyszer még azt is elintézte, hogy az egyik cég az elnyert félmilliárd forintos támogatást teljes egészében lehívhassa előlegként, pedig ezt korábban elutasították ezt a kérelmét.

A Miniszterelnökség a Pénzügyminisztérium be nem avatott főosztályvezetőjét is felhívta, hogy közbenjárjon az ügyben, és a nyomozók szerint hamisan arra hivatkozott, hogy a kifizetés Leveleki Zsolt helyettes államtitkár kérése.

A Miniszterelnökség főosztályvezetője ellen háromrendbeli vezető beosztású hivatali személy által, az előnyért hivatali kötelezettségét megszegve, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása a gyanú, amiért öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: