Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) berkeiből származó információ szerint a Fidesz közeli Lungo Drom józsefvárosi épületét 60 millió forintos jelzálog terheli.

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) berkeiből származó információ szerint a Lungo Drom józsefvárosi épületét 60 millió forintos jelzálog terheli. A tulajdoni lap másolata jutott el a Népszavához, megerősíti az állítást.

A lap egy szakértőt szólaltat meg, aki szerint a a Lungo Drom nevű politikai szervezetnek egy Fidesz minisztérium az EMMI 60 millió forintot adott  azzal, hogy  az épületre a jelzálog kerül. A pénzt vissza kell fizetni, vagy azzal el kell számolni: a papírból nem derül ki, melyik megállapítás a helytálló. Ennek biztosítékaként szolgál az épületre bejegyzett jelzálog – mondta Molnár Erika a Népszavának.

Valójában több mint 60 millió forintról van szó, a tulajdoni lap ugyanis összegszerűen nem konkretizált járulékokról – praktikusan: kamatokról – is említést tesz.
A Farkas Flórián által vezetett szervezetnek nincs honlapja, Facebook-oldala, de még az e-mail-címüket és a telefonos elérhetőségüket is homály fedi.

A kormánypárti Lungo Drom – parlamenti döntéssel – 2012-ben kapta meg a VIII. kerületi Bezerédj utca 17. alatt lévő állami tulajdonú épületet. A II. János Pál pápa tér szomszédságában lévő 910 négyzetméteres székház ingyen került a Farkas Flórián elnökletével működő roma szervezet birtokába.

Az épületet magas fal és vaskapu védi, ahova a Népszava munkatársainak többszöri próbálkozásuk ellenére sem sikerült bejutniuk. A Lungo Drom mindeddig nem fizette vissza a tartozást, illetve, ha támogatást kapott, akkor nem számolt el vele – hívta fel a figyelmet Molnár Erika, ingatlanjoggal foglalkozó ügyvéd.

Lakatos Oszkár, az ORÖ képviselője – és egyik képviselőtársa, Vajda László – 2017 nyarán „pénzügyi és gazdasági csalás” miatt feljelentést tett Farkas Flórián ellen az ügyészségen, de Lakatos egyszeri meghallgatását követően nem történt semmilyen fejlemény az ügyben.

A Lungo Drom ugyan megtalálható a Fidesz honlapján a támogató szervezetek között, ám rájuk kattintva a kormánypárt kezdőoldalának tetejére jutunk csak vissza. A szervezetnek nemcsak honlapja nincsen, nem található a Facebook-oldala sem, de az e-mail-címüket vagy a telefonszámukat is homály fedi.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: