Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Először meg kellene egyezni az Unióval a nekünk járó források ügyében.

„Kétségtelen, hogy az elmúlt tizenkét évben lezajlott rendszerkiépítésnek vannak olyan eredményei, amelyek a nemzet valódi érdekét szolgálják, ezek azonban egyáltalán nincsenek egyensúlyban azzal a figyelemmel és erőforrással, amely a klientúraépítésre, a szűk elit feltőkésítésére és a mindezt elfedni szándékozó propagandára ment el” – értékeli a 2010 óta kormányzó Fidesz–KDNP időszakát Ujhelyi István (MSZP) európai parlamenti képviselő az új kormány hétfői hivatalba lépése alkalmából írt nyílt levelében.

A szocialista politikus Orbán Viktornak az illiberális államot meghirdető 2014-es tusványosi beszéde óta minden héten nyílt levelet ír a rendszer működéséről. Az ötödik Orbán-kormány számára öt fontos feladatot határoz meg, amit  „a baloldal értékeit követő szociáldemokrata politikusként” fontosnak tart.

Szerinte az új kormánynak késlekedés nélkül kompromisszumra kell jutnia az Európai Unióval a Magyarországnak járó, de befagyasztott források ügyében. Közel 18 ezer milliárd forint sorsáról van szó, ez a pénz Ujhelyi szerint kizárólag az Orbán-kormány lépései miatt vált elérhetetlenné az ország számára. Magyarországnak csatlakoznia kellene az Európai Ügyészséghez, úgy, ahogyan a Fidesznek a legutóbbi írott választási programjában is szerepel.

Ujhelyi úgy látja, a koronavírus-járvány és a háború miatt erősödő gazdasági válság ellensúlyozására bevezetett hatósági árszabályozó intézkedések szükségesek voltak, de nem elégségesek, és nem is fenntarthatóak. Szerinte az új kormánynak be kellene vezetnie egyfajta élelmiszerjegyet, amely rászorultsági alapon az alapvető élelmiszerekhez való hozzájutást segíti az inflációs válság idejére.

Az európai parlamenti képviselő meggyőződése, hogy ha már eddig elmulasztotta az ország, hogy eredményes energiahatékonysági programot hajtson végre, most az orosz energiafüggőség felszámolása érdekében rákényszerül. A rezsicsökkentés ugyan könnyített az emberek megélhetésén, terheit azonban az államnak kell viselnie, ezért muszáj korszerűsíteni az ingatlanokat, és ehhez lehet uniós forrást szerezni.

Ujhelyi a rendvédelemben, az egészségügyben és az oktatásban dolgozók érdemi bérezését és munkakörülményeik javítását is sürgeti, és olyan reformot vár, amely megállítja az oktatási rendszer minőségének romlását.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: