Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Már több tucatnyi benzinkút volt kénytelen bezárni az árstop miatt- ezt mondta az ATV Híradónak a Független Benzinkutak Szövetéségnek elnöke. 

Egri Gábor szerint a kettős árazás is problémát okoz, a feszültséget elkerülendő, szinte mindenkinek hatósági árat számolnak. Az Európai Bizottság szakszóvivője pénteken a magyarországi kettős árazásról úgy nyilatkozott: az ukrajnai háború nem lehet indoka az uniós állampolgárok diszkriminációjának.

Rezsivédelmi alap létrehozásával védené meg az emelkedő energiaáraktól a magyar családokat a kormány, ám egyes cégek a kabinet által extraprofitnak nevezett nyereségük nagy részével fizetnek ezért. A Ryanair légitársaság egyszerűen áthárította ezt az utasokra azzal, hogy 3900 forintos légiforgalmi adót vezettek be. A gyógyszergyártók viszont új megállapodást sürgetnek az extraprofitadóról, mert szerintük az veszélyezteti az ellátást biztonságát.

A kormány a hétvégén jelentette be, hogy a rezsicsökkentésből kizárják az önkormányzatokat és a cégeket. Karácsony Gergely szerint a fővárosban sok olyan projekt van tervben, amellyel fenntarthatóbbá lehetne tenni az energiapolitikát, de így kérdéses, mi lesz ezekkel.

A főpolgármester kijelentette: „a rezsicsökkentés egyszerre elvette a forrásokat arra, hogy tudjunk fejleszteni, átalakulni, kevesebb energiát használni, és most, amikor egyébként is, a tönk szélén áll az önkormányzati rendszer, akkor bedobják a világpiaci energiapiacra.”

Közben július elsején lejár az árstop. Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor az állami rádióban azt mondta: körültekintően kell eljárni, a következményeket alaposan fel kell mérni, ebben lesz szerepük a gazdasági kérdésekkel foglalkozó minisztereknek. A miniszterelnök úgy fogalmazott: „Az ő feladatuk, hogy javaslatot tegyenek a kormány számára, hogy mi legyen a korábbi intézkedésekkel, meg tudjuk-e őket hosszabbítani vagy sem, én szeretném meghosszabbítani, de még itt konzultációkra lesz szükség.”

A magyarországi benzinárakról volt szó az Európai Bizottság pénteki sajtótájékoztatóján. A bizottság szakszóvivője a kettős árazással kapcsolatban az RTL Klub kérdésére azt mondta: az ukrajnai háború nem lehet indoka az uniós állampolgárok diszkriminációjának.

A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke azt hangsúlyozza: „Nagyon-nagyon-nagyon nehéz helyzetben vagyunk, rendkívüli módon el vagyunk keseredve a szabályozórendszer átláthatatlansága miatt, a veszteségek miatt, amik nap mint nap érnek minket az értékesítés révén, hiszen ugyanazon az áron kell eladnunk, mint amin beszerzünk, mínusz fuvarköltség, és a támogatás nem fedezi a kiadásainkat.”

Egri Gábor szerint az árstop miatt több tucat kút kényszerült bezárni. A kettős árazás is problémát okoz, nehéz ugyanis ellenőrizni a jogosultságot, és a feszültséget elkerülendő, szinte mindenkinek hatósági árat ütnek be a pénztárgépekbe.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: