Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Budapest, valamint Terézváros főépítésze és az építési vállalkozók szövetségének elnöke mondta el, szerintük mi történhetett. 

Hanyagság, mulasztás, szakszerűtlen munkavégzés, rossz állagfelmérés, sok kis apró hiba összejátszása okozhatta a Jókai utcában történt hétfői házomlást – mondták el szakértők a Telexnek.

Erő Zoltán, Budapest főépítésze közölte a lappal, hogy szerinte hozzá nem értés, vagy hanyagság állhat a háttérben, mivel az elmúlt évek házomlásai és tűzesetei is azokból fakadtak, hozzátéve, hogy egy tetőtér-beépítésnél könnyen el lehet követni olyan hibát, ami ilyen esethez vezethet. A szakértő megemlítette, hogy, ha van tanulsága a történetnek, akkor az az, hogy csak szakszerűen lehet építeni.

Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke szerint nagyobb a valószínűsége annak, hogy valamiféle felmérési mulasztás történt. Elmondása szerint a kivitelezők a felmérés és a kivitelezői terv alapján dolgoznak, és nagy butaságot nem szoktak csinálni, mert saját életüket nem veszélyeztetnék.

Matus István, Terézváros főépítésze szerint a házomlást számos kisebb probléma okozhatta, hozzátéve, hogy ilyenkor általában több felelőtlen lépés adódik össze, az anyagfáradástól kezdve, a szakmunkáshiányon keresztül, a kiváltó szerkezet használatáig. A szakértő a Telexnek nyilatkozva kijelentette:Körülbelül húsz problémából fog összeadódni, ami ehhez a végzetes eredményhez vezetett.

A rendőrségen külön nyomozócsoport alakult, már több mint 30 embert hallgattak meg. Az egyik szemtanú úgy menekült meg, hogy látta, amint apróbb törmelékdarabok estek a járdára, ezért futni kezdett.

Babácsi Benjamin és barátnője, Tóth Nikolett az Operettszínház táncművészei. Éppen Budapesten, a Jókai utcában sétáltak hétfő délelőtt, amikor az egyik épület tetőszerkezete hirtelen leomlott, és Nikit maga alá temette a törmelék. Benjamin megtörten mondta el, hogy mi történ.

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: