Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója emlékeztetett megígértük, hogy megvédjük a Balatont, az alkotmánybíróság mostani döntése komoly ellenzéki siker

Az utóbbi idők talán legnagyobb ellenzéki sikere született pénteken, amikor az Alkotmánybíróság (AB) helyt adott Molnár Zsolt szocialista képviselő beadványának. Ennek értelmében, az AB alaptörvény-ellenesnek minősítette, ezáltal megsemmisítette a 2018. évi CXXXIX. törvény 71. § (4) bekezdését, amely lehetővé tette, hogy a Balaton szabályozási partvonalától számított 30 méteres sávon belül is épületeket lehessen elhelyezni.

A szocialista politikus ötven képviselőtársával fordult egy évvel ezelőtt az Alkotmánybírósághoz, és kérték az említett rendelkezés alaptörvény-ellenességének megállapítását és a támadott törvényi rendelkezések visszaható hatályú megsemmisítését, mert szerintük a törvény formailag a Balaton védelméről szól, valójában kivételeket enged a part menti 30 méteres védősáv szabályozása alól, azaz miniszteri és kormányrendelettel ki lehet játszani a szabályokat.

„A törvényben korábban felhatalmazást kaptak a miniszterek és a kormány, hogy kivételes esetben eltérhessenek az általános szabálytól. Láthattuk, ezek a kivételes esetek az elmúlt időszakban egyre szaporodtak. Pedig a jövő nemzedékei számára garantálnunk kell, hogy a Balaton megmaradjon a Balatonnak, és ne egy túlépített, túlzsúfolt betonteknő legyen” – mondta a szocialista politikus pénteki sajtótájékoztatóján.

Hangsúlyozta:„most elértük, hogy ne lehessen miniszteri, kormány- és önkormányzati rendelettel kiskapukat találni és ezzel is tovább károsítani a környezetünket”.

„A mai döntés is világossá teszi, hogy van értelme küzdenünk. Egy nemzeti elkötelezettségű, szociáldemokrata közösségnek különösen fontosak a természeti örökségeink, fontos hogy megóvjuk és megőrizzük ezeket a kincseket a jövő nemzedékeinek” – tette hozzá az MSZP pártigazgatója.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: