Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Továbbra sem az inflációnak megfelelően emelnek a nyugdíjon vagy csak taktikázik a kormány, ha tényleg kompenzálni akarná a nyugdíjasokat – s ha Orbán komolyan venné a „jobbkeze” által irányított MNB idei éves 12,6 százalék körüli inflációs előrejelzését – nem 3,9, hanem 7,6 százalékkal igazítanák ki most az ellátásokat.

A 160 960 forintos átlagnyugdíjas összesen 217 179 forintot kap majd a bankszámlájára, hiszen a hat havi korrekció egybeni összege 37 665 forint, ehhez jön a 13. havi nyugdíj kiigazításaként 6 277 forint.

Ebben a hónapban érkezik az évközi nyugdíjemelés, amikor mintegy 2,5 millió nyugdíjas együttesen 184 milliárd forint pluszpénzt kap.

A januártól júniusig terjedő, visszamenőlegesen járó emelést a nyugdíjasok egy összegben, az aktuális, július havi emelt nyugdíjukkal együtt kapják meg – üzente Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek.

Arra is kitért, hogy az emelt összeg mellett, összességében még hét havi emelésnek megfelelő összeget utalnak ki, ugyanis a 13. havi nyugdíj után is jár egyhavi kiigazítás.

Még ezzel a kiigazítással sem valósul meg az a törvényi kötelezettség, miszerint a nyugdíjakat minimum az inflációnak megfelelő mértékben köteles emelni a kormány.

Volt egy öt százalékos januári emelés, amit most kiigazítanak egy újabb 3,9 százalékossal. Ezzel együtt, az idei emelés mértéke 8,9 százalékra rúg. Csakhogy az infláció a Központi Statisztikai Hivatal legutóbbi, májusra vonatkozó adata szerint 10,7 százalék, azaz 1,8 százalékponttal magasabb volt, mint az együttes emelés mértéke.

A lap beszámol arról is, hogy a júliusit követően, novemberben szinte biztosan várható újabb nyugdíjemelési korrekció, amelynek mértéke majd szeptemberben válhat ismertté. Ennek a lépésnek a kormány számára meglesz az az előnye, hogy szeptember-október-novemberben ismét az állítólagos jótéteményeiről lehet majd hangos az orbáni propaganda, ám jelenleg ezzel nincsenek kisegítve a nyugdíjasok.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: