Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egy pécsi kisvállalkozás is a négynapos munkahét mellett döntött. A Cubicfox, egy IT-szektorban tevékenykedő cég nagy reményeket fűz a változáshoz. Pentz Thomas, a Cubicfox ügyvezetője arra számít, hogy a lépés hatására növekedik a munkavállalók hatékonysága, mivel a hosszabb hétvége még több lehetőséget nyújt számukra.

Magyarországon elsőként a Magyar Telerom döntött úgy, hogy kísérleti jelleggel bevezeti a négynapos munkahetet. Ugyan egyes országokban egyáltalán nem számít szenzációnak a csökkentett munkanap, hazánkban sokakat hozott izgalomba a telefonszolgáltató elhatározása.

Utánuk Szombathelyen gondolták azt, hogy négynapos munkahéttel teszik vonzóbbá a hivatali munkát. Ott az ellenzéki önkormányzati képviselő, Czeglédy Csaba volt az ötletgazda.

A képviselő az Indexnek adott interjújában kiemelte: arra számítanak, hogy a módszer mind a dolgozók elégedettségét, mind a hatékonyságot növeli.

Ha a dolgozó kevésbé stresszes és jóval kipihentebb, jobban tud koncentrálni a munkára – fejtette ki.

Most a sok embert foglalkoztató, nagyobb infrastruktúrával rendelkező Magyar Telekom és a szombathelyi önkormányzat mellett egy pécsi kisvállalkozás is kipróbálja a kevesebb munkanappal való operálást. A Cubicfox nevű, az IT-szektorban tevékenykedő cég július 1-jétől átáll a jövő modelljére: változatlan fizetés mellett a cég összes dolgozója ezentúl szabadon gazdálkodhat a pénteki napjával.

Pentz Thomas, a Cubicfox ügyvezetője arra számít, hogy a lépés hatására növekedik a munkavállalók hatékonysága, hiszen a hosszabbra nyújtott hétvége még több lehetőséget biztosít számukra, ami a szellemi munkához kiemelt fontosságú.

A kollégák visszajelzései alapján eddig is fontos döntési faktor volt, hogy mennyire tudunk élhető munkakörnyezetet teremteni. Már régóta kerestük a következő lépést, és nagy reményeket fűzünk a változáshoz. Nemzetközi piacra termelő digitális ügynökségként a folyamatos fejlődés az egyik alapvető értékünk, így nem volt kérdés, hogy a frontvonalban szeretnénk lenni ilyen innováció terén is – idézik a közleményükben az ügyvezetőt.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: