Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

 Orbánék lendületben vannak, miután kinyírták a kisvállalkozókat, most a legszegényebbek munkáját veszik el, ugyanis minimumra vágja a kormány a közmunkára adandó keretet

Minimumra vágja a kormány a közmunkára adandó keretet, írja a Szabad Pécs. Erre a munkaügyi központoktól kapott hivatalos levélből lehet következtetni, amit ma több kistelepülési polgármester megkapott. Ötből kettő. Nyolcból egy. Hétből egy. Huszonnégyből öt. Tizenhat volt, de csak öt fő lesz, kettő volt, de a gyakorlatban egy sem lesz – ezeket a számokat mondták a lapnak a megkérdezett dél-dunántúli kistelepülési polgármesterek.

A jelenlegi közmunkaprogram augusztus 31-éig tart, azokkal a létszámokkal, amelyeket az elmúlt években is megkaptak keretként. A programot folytathatják szeptember elsejétől, nem lesz kimaradt hónap, de a létszámok drasztikusan csökkennek, a jelenlegi közmunkások többségét nem fogják tudni foglalkoztatni a jövőben.

A lap által megkérdezett polgármesterek azt mondták, hogy azért a legtöbb településen, különösen a kisfalvakban már eljutottak oda, hogy azok, vagy azok nagyon nagy többsége, akik még mindig részt vesznek a közmunkaprogramban, már nemigen mobilizálhatók, nem lehet egyik pillanatról a másikra piaci munkába állítani. Nem vagy csak nagyon nagyon nehezen lehet őket visszavezetni az elsődleges munkaerőpiacra.

Szeptembertől nem vehetnek részt a programbam azok, akiknek van szakképesítésük, szakmájuk. Kivételt a hátrányos helyzetű településen élők köre jelent, és azoké, akiknek a települése felzárkóztatási programban vesz részt.

Alpár György, Drávaszerdahely polgármestere Facebookon üzent a fideszes polgármestertársainak. Arra kérte őket, hogy amellett, hogy arról posztolnak, hogy Magyarország előre megy, nem hátra, illetve hogy nekik Magyarország az első, írják már azt is ki, hogy hány közmunkásuk lesz szeptember elsejétől.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: