Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A múlt csütörtöki Kormányinfón még arról volt szó, hogy a kormány elfogadja az Európai Bizottság ajánlásait, amiből az egyik arról szólt, hogy sokakat érintő törvénymódosítások kapcsán konzultációt tartanak. Ehhez képest a katás vállalkozók adójáról szóló törvényjavaslat hétfőn lett benyújtva, kedden pedig már szavaznak is róla. Közben hatalmas tüntetés szerveződik kedd (ma) délelőtt 10 órára a Kossuth térre.

A kisadózó vállalkozók tételes adójáról (kata) szóló törvényjavaslatot tárgyalja és fogadhatja el ma az Országgyűlés, amely dönthet a 2023-as költségvetés főszámairól, valamint politikai nyilatkozatban utasíthatja el a Magyarország gazdasági érdekeinek védelmével ellentétes politikai nyomásgyakorlást – olvasható az MTI hírében.

A katáról szóló törvényjavaslatot hétfőn nyújtotta be Varga Mihály pénzügyminiszter a parlamentnek, amely a kormány kérésére hozzá is járult az előterjesztés kivételes eljárásban történő tárgyalásához.

A képviselők kedden már dönthetnek is a kata-szabályok szeptember 1-jétől történő módosításáról, amelynek értelmében évi 18 millió forint bevételi értékhatárig lehet ezt az adózást választani. Az adó mértéke minden kisvállalkozónak havi 50 ezer forint. Az új katásoknak csak magánszemélyektől származhat bevétele, kivételt képeznek a taxis személyszállítást végzők.

Azonban komoly ellenállásba ütközhet a kormány, ugyanis kedden (ma) délelőtt 10 órára egy Facebook-eseményben tüntetést hirdettek a Parlament elé a megváltoztatott kisadózó vállalkozások tételes adója, azaz a kata miatt.

A felháborodás mértékét jól jelzi, hogy kevesebb mint 24 óra alatt 14 ezer ember jelezte, hogy ott lesz a villámgyorsasággal szerveződő tüntetésen. Mi is arra tudunk buzdítani mindenkit, hogy menjen ki a tüntetésre és ossza meg ezt a Facebook posztot, hogy minél több emberhez jusson el a megmozdulás híre.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: