Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szerda éjfélre patthelyzet alakult ki a Karmelita kolostornál, ahol rendőrsorfal állta el a kata módosítása ellen tüntetők útját. Egy kisebb csoport a Margit hídon folytatta a demonstrációt, megbénítva a forgalmat.

Miután szerdán éjfél körül a tüntetők kettészakadtak, egy kisebb csoport a Margit hídon folytatta a demonstrációt. Körülbelül 200-250 ember lepte el a híd középső részét, nem sokkal később pedig a rendőrök is megjelentek, akik a budai oldalon gyülekeztek. A forgalom teljesen megbénult, az éjszakai buszok és a villamosok sem tudtak továbbhaladni.

Közben folyamatosan gyülekeztek a rendőrök a Margit hídnál. Az egyik rendőrautót nem engedték át, biciklit raktak elé, és a földre feküdtek a demonstrálók, hogy megakadályozzák az átjutásban. Egy óra környékén pedig sorfalat alkotva teljesen lezárták a hidat a budai oldalról. Háromszor próbált meg felhívást intézni a tömeghez az egyik rendőr törzsőrmester, mind hiába, a tömeg túlharsogta a hangosbeszélőt. Végül lassan megkezdték leszorítani a hídról a tüntetőket.

A Margit hídon a menet lassan haladt, fél 2-kor a pesti hídfőnél megállt a tömeg és a rendőrség is. A tüntetőknél lévő hangosbeszélőn keresztül egy női hang mindenkinek jó éjszakát kívánt. „Holnap találkozunk, holnap folytatjuk” – köszönt el. Ezután már alig 70 ember maradt, akik elénekelték a Himnuszt.

A rendőrség körülbelül öt perccel később a megmaradt tüntetőket is oszlatni kezdte, akik ennek hatására megindultak a Nyugati tér felé. Mire a Vígszínházhoz értek, körülbelül 35 ember menetelhetett a rendőrök előtt. A hatóságok végül a járdákra terelték a maréknyi tüntetőt, a forgalom 1:45-re zavartalan volt a Margit híd mindkét irányába, a villamosforgalom is megindult. A Nyugati térre érve teljesen feloszlott a tömeg.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: