Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Miközben Orbán megszünteti a KATÁ-t, amivel kvázi tönkre tesz sok százezer kisvállalkozót, brutálisan megemeli a magyarok rezsiköltségeit, a megszorításba még belefér az is, hogy megemelje a Fidesz kormány tagjainak a bérét 650 ezer forinttal.

Az eddigi „szerény” 1,9 millió forint helyett a Fidesz kormány miniszterei már több mint 2,6 millió forintot vihetnek haza, ami 33 százalékos béremelést jelent. A parlament júniusban elfogadott egy törvénymódosítást, amely nemcsak Orbán Viktor fizetését emelte meg drasztikusan, de a miniszterelnök egyedüli hatáskörébe vonta a kormánya tagjai, az államtitkárok, a miniszterelnöki biztosok és a miniszterelnöki megbízottak illetményéről szóló döntést is.

A kormány tagjai közül Semjén Zsolt, Gulyás Gergely, Lázár János, Nagy István, Navracsics Tibor, Rogán Antal, Szijjártó Péter, Varga Judit és Varga Mihály a parlamentnek is tagjai, akik képviselői munkájukért további bruttó 1 316 400 forintot kapnak, így a havi bruttó jövedelmük közel négymillió forint – írja az rtl.hu.

A héten jelentette be a kormány, hogy kvázi megszüntetik a kisvállalkozók adóját a KATÁ-t. Az adónemet úgy alakítják át, hogy KATÁ-val csak magánszemélyeknek lehet számlázni, ha valaki cégnek állít ki akárcsak egy számlát is, már kiesik ebből az adóból és jelentősen többet kell ezután fizetnie.

Orbánék a rezsicsökkentést is kinyírták, ez azt jelenti, hogy átlagosan 785 ezer forintos többletteher jelentkezhet egy olyan fogyasztónál jövőre, aki a kormány által meghatározott kvóta felett fogyasztja a rezsit. Ez havonta 65 ezer forintos átlagos plusz kiadást jelent egy háztartásnak.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: