Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Index is  beszámolt arról, hogy Budapesti ételfutárok ismét tüntetést szerveztek, ezúttal hétfő reggel 7 órára, a Margit hídra. „Itt az idő, hogy a nép végre a kezébe vegye a sorsát, és akkor és ott tüntessen, amikor és ahol igazán fáj Orbánnak és a kormánynak” – írták posztjukban a demonstrációt szervezők. 

A reggeli kormány ellenes tüntetés hivatalosan 9 órakor ért véget, az Index azt írta, hogy „Lejárt az esemény hivatalos ideje, a szervezőknek le kell vonulniuk a hídról. A tömeg ettől függetlenül azt teszi, amit szeretne” – mondta el az egyik szervező, miközben a futárok elkezdték lebontani a táskákból épített piramist.

A portál ezután arról számolt be, hogy a tüntetők egy része elhagyta a hidat és az Oktogon irányába indult el,  de egy részük a hídon maradt.

10:53 perckor azt írja az Index, hogy a rendőrök a Margit hídon maradt tömeget elkezdték oszlatni, a 11 óra bejegyzése a portálnak arról szólt,hogy előkerültek a sokkolók is a Margit hídon. Többen is azt kiabálták az oszlatás közben, hogy felírják a rendőrök számát.

Negyed órával később a portál azt írja, hogy a rendőrök viszonylag gyorsan átvették az irányítást, a tüntetőket leterelték a Margit hídról. Sorfalat állnak a járda mellett, az autósforgalom újra megindult a hídon.

Majd az Index 11:33-kor azt írja, hogy „a tömeg közben a Szabadság térre ment, azok is csatlakoztak, akik a Margit hídon voltak. Egy szemtanú megerősítette lapunknak, hogy a rendőrök két embert sokkolóval bírtak jobb belátásra a Margit hídon”.

A 444 nem számolt be arról, hogy használtak-e a rendőrök sokkolót, a Telex meg a következőket írja a Margit hídi oszlatásról:

„A híd elhagyására szólították fel az ott maradt tüntetőket. A katatörvény ellen tiltakozók a Margit hídon ülve karolnak egymásba, egyesével szedik fel őket a rendőrök arra kérve őket, hogy álljanak fel, szabálysértési eljárás indulhat ellenük. Jámbor András Facebook-közvetítésében valaki azt mondta, hogy a rendőrök sokkolót használtak egy esetben, a tüntetők kérik őket, hogy álljanak az igazság oldalára.”

A HVG is beszámol az esetről:”Sokkolót is használtak a rendőrök, öt embert állítottak elő a Margit hídon. Ők a többszöri felszólítás ellenére sem mentek fel a járdára – írja a rendőrség. Információink szerint a rendőrség több demonstráló ellen sokkolót is bevetett.”

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: