Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Dilettáns improvizáció, amit Orbánék művelnek – írta Facebook-oldalán az MSZP frakcióvezetője a kormány új, rezsinövelő intézkedéseiről. Tóth Bertalan szerint az Orbán-kormány elhibázott gazdaságpolitikája által gerjesztett infláció, a 400 forintos euró-árfolyam önmagában is jelentős terhet tesz minden magyar családra, ezért érthetetlen, hogy az áram árának emelésével miért akarnak még külön sarcot is kivetni az emberekre.

Dömötör Csaba államtitkár ma bejelentette, hogy a rezsicsökkentés jelenlegi formáját felszámoló részletszabályok kitérnek majd a kizárólag áramot használókra, a kistelepülésen élőkre és a nagycsaládosokra is. Még jó – mondhatnánk, írja Facebookon az MSZP-s vezető.

Tóth Bertalan felhívja a figyelmet, hogy arra azonban még nincs válasz, hogy egyáltalán mi szükség van az árampiaci szabályok bejelentett módon történő megváltoztatására? Paks ma is el tudná látni az egész lakosságot árammal, kb. 12 forintos kilowattóránkénti áron, vagyis arra, hogy az átlagfogyasztás feletti rész után a piaci árat kelljen fizetni.

Az MSZP-s vezető elmondja azt is, hogy a Paksi Atomerőmű gond nélkül ki tudja szolgálni a magyarok fogyasztási igényeit. A Paksi Atomerőműben termelt villamos energia mennyisége ugyanis meghaladja a hazai lakosság szükségleteit. 2020-ban a hazai lakosság áramfelhasználása – a KSH adatai szerint – 11,73 gigawattóra (GWh) volt, míg az atomerőmű termelése – a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal adatai szerint – ennél jóval nagyobb, 16,1 GWh.

Namármost az Orbán-kormány elhibázott gazdaságpolitikája által gerjesztett infláció, a 400 Ft-os Euro árfolyam önmagában is jelentős terhet tesz minden magyar családra, a fiataloktól az idősekig. Érthetetlen, hogy a jelenlegi helyzetben az Orbán-kormány miért akar ilyen formában külön sarcot kivetni az emberekre.

Szükségesnek tartom annak magyarázatát, hogy miért akarja az Orbán-kormány világpiaci áron adni a paksi áramot. Miért akarják a 12 forintos paksi áramot 10-12-szeres áron adni? Miért fenyeget ilyenekkel Németh Szilárd? A mai napon ezért kérdéssel fordultam Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez. Várom a választ- zárja bejegyzését az ellenzéki vezető

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: