Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP úgy látja, hogy semmi szükség a lakossági rezsiárak emelésére, a párt szerint a kormány hazudik a valós piaci árakról.

Nem tartja szükségesnek a lakosság energiaáremelést az MSZP társelnöke, frakcióvezetője, aki szerint Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz azzal hazudta végig a választási kampányt, hogy az energiaárak fenntarthatók.

Tóth Bertalan csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy értékelte a Németh Szilárd kormánybiztos által bejelentetteket, hogy folytatódik a dilettáns improvizáció.

Az ellenzéki politikus szerint földgáz esetében egy éves szinten 2000 köbmétert (havi 167 köbmétert) fogyasztó háztartástól 90 százalékkal több pénzt fog beszedni a Fidesz. Egy 2500 köbmétert fogyasztó háztartásnak közel háromszorosába fog kerülni a gázszámlája, 255 ezer forint helyett 753 ezer forintot kell a jövőben fizetnie – részletezte.

A szocialista politikus közölte, a Fidesz-kormány 12 év alatt semmit nem tett a rosszul szigetelt, nem hatékony lakásállomány energiahatékonyságának javításáért, pedig tudta, hogy az energia nem lesz mindig olyan olcsó, mint az elmúlt tíz évben.

A társelnök szerint a múlt heti bejelentéshez képest kisebb ugyan az áramáremelés mértéke, de még erre se lenne szükség, hiszen a paksi atomerőmű olcsó, 12 forintos termelése bőven fedezi a lakossági igényeket.

Tóth Bertalan véleménye szerint gáz esetében sem indokolt az új piaci árakat érvényesíteni, hiszen a gázkereskedők, nagyobb fogyasztók ennél olcsóbban vásárolják a földgázt.

Azt követelte a kormánytól, adjon magyarázatot arra, miért hazudta azt az orosz gázszerződésről, hogy az biztosítja, hogy a magyar fogyasztók számára a gáz ára – a világpiaci ármozgásoktól függetlenül – ne növekedjen.

A frakcióvezető úgy összegzett: Orbán Viktor és a Fidesz végighazudta a választási kampányt. A politikai haszonszerzés, és a hatalom megtartása érdekében mindvégig azt hazudták, hogy a jelenlegi energiaárak fenntarthatók annak ellenére, hogy a gáz importára már tavaly nyár óta nagyon magas volt – tette hozzá.

Hazudtak a stabilitásról, hazudtak a rezsiről, hazudtak az orosz energia áráról, hazudtak a veszélyhelyzetről, és szinte mindenről. Szégyen! – hangoztatta, azt sürgetve: a kormány ne sarcolja az embereket, vonja vissza az áremelési rendeleteket.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: