Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Súlyos szociális válságot idézhetnek elő a kormány elmúlt napokban meghozott előkészítetlen döntései – mondta Bod Péter Ákos, közgazdász akit 2006-os országgyűlési választások két fordulója között Orbán Viktor Fidesz-elnök  ajánlotta az MDF-nek közös miniszterelnök-jelöltnek.

Bod Péter Ákos a Népszavának adott interjúban elmondta, hogy a választások előtt nem volt programja a Fidesznek. Csak olyan ígéretei, amelyekről lehetett tudni, hogy betarthatatlanok.

A rezsicsökkentés egy hatósági ár, amit 2014-ben szabtak meg. Már az év elején látható volt, hogy ez az árszint nem tartható 2022-ben, pláne nem 2023-ban. Hogy mit akart csinálni a gazdasággal a Fidesz, az nem derült ki a választások előtt. A viták – már az a kevés, ami egyáltalán volt – a nemváltásról és katonák külföldre küldéséről folyt.

A kormány igyekezett elterelni közgondolkodást a magyar gazdaság körüli problémákról. A vártnál is nagyobb kormányzati győzelem után lehetőség lett volna tiszta vizet önteni a pohárba, ám a valódi kérdésekre, mint az infláció elszaladása, a gyenge forintárfolyam, rezsicsökkentés fenntarthatósága, elterelő választ adott a kormány. Nem értem miért halogatták a döntéseket, hiszen mindenki tudta, hogy változtatni kell. Maga a kormányfő mondta, hogy háború van, minden megváltozott.

Én főleg a vidéki idős generációkat féltem, akiket félrevezettek. Háromszor lehetett választást nyerni a rezsicsökkentéssel, és ez elaltatott mindenkit. Ha a Fidesz nem azt mondta volna, hogy amíg mi vagyunk hatalmon, addig maradnak a csökkentett energiaárak, hanem azt, hogy a következő egy évben ennyi meg ennyi lesz az áramár, azt mindenki elfogadta volna. Hisz évente sok mindennek az változik az ára, így lehetőség lett volna éves korrekcióra.

Ehelyett nyolc éven keresztül az volt az üzenet, hogy nem változik semmi, ezért az energiamegtakarítási beruházásokat mindenki elhanyagolta. Most 2022-ben nem csupán becsapták az az embereket, hanem elszalasztották velük az alkalmazkodás lehetőségét, amivel most százezrek lennének könnyebb helyzetben.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: