Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gigantikus építkezésekkel akarják tönkre tenni Balatonaligán a tó partját úgy, hogy a helyieket elvágnák a szabad víz elérésétől. Az ügyben Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető-helyettese vívott parlamenti csörtét Lázár János építési és beruházási miniszterrel. Az ellenzéki képviselőt ennek kapcsán a Hírklikk kérdezte.

Az MSZP-s képviselő el is látogatott Balatonaligára, elmondta, hogy egy hatalmas, a Balaton környezetét romboló gigantikus komplexumot akarnak oda felhúzni. Olyan szállodát, kikötőt és számos, más olyan ingatlant építenek, amelyek semmibe veszik a helyi építési szabályzatot, az Országos Településrendezési és Építési Követelményeket és a helyi önkormányzattal megkötött korábbi szerződéseket.

Egy kormányrendelet ezt a beruházást nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította és ezzel kiemelte a vonatkozó jogszabályok hatálya alól. További fejlemény, hogy a beruházó közben felparcellázta a parti sétányt is, amelynek értékesítéséből 15 milliárd forint bevételt remélnek.

Ezzel egészítenék ki a korábban állami pályázaton elnyert 10 milliárd forintnyi közpénzt, amiből ezt a projektet finanszíroznák. Ezzel – a természetkárosításon túlmenően – az a legnagyobb probléma, hogy ha az új vevő bekeríti a megvásárolt területet, megszűnhet a szabad lejárás a Balatonhoz és Balatonaliga gyakorlatilag megszűnik Balaton parti településnek lenni- szögezi le a képviselőnő

(…) Milliárdos üzletek ezek, amikben a kormányzati szereplők, a helyi önkormányzatok, az érintett hatóságok és a beruházók összehangolt akciója zajlik. Mi, szociáldemokraták azonban azt mondjuk, a hétköznapi embereket nem lehet eltiltani attól, hogy a szabad vizeink partján pihenjenek!

Az MSZP egyébként a Balaton védelme kapcsán egy petíciót is indított, melyet ide kattintva online is alá lehet írni!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: