Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Elfogyott a pedagógusok türelme, nem tudnak tovább várni arra, hogy a kormány beváltsa a bérrendezésre vonatkozó ígéreteit – így összegezték a kormány és a két pedagógus érdekvédő szervezet szerdai tárgyalását a szakszervezet képviselői a tájékoztatójukon – írja a Blikk.

A cikk szerint úgy érkeztek az egyeztető tárgyalásra a pedagógus-szakszervezetek képviselői, hogy azt várták, tegyen a kormány értékelhető ajánlatot az ez évi béremelésre. Ez nem történt meg, Maruzsa Zoltán közoktatásért felelős államtitkár továbbra is csak ígérgetni tudott, és arról beszélt, hogy az Európai Bizottsághoz benyújtott javaslat szerint 2029-re (!!!) felzárkóztatják a pedagógusfizetéseket a diplomás átlagbér 80 százalékára.

Ígéretekkel tele van a padlás – közölte Nagy Erzsébet, a PDSZ (Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete) ügyvivője.

Mint mondta, a tanévkezdésig kell megoldani köznevelési krízishelyzetet, amelyet a tömeges pályaelhagyás, munkaerőhiány jellemez. Nagyon sok iskola nem tudja törvény szerint elkezdeni a tanévet, igy nem teljesül a mindenki számára Alaptörvényben biztosított jog a minőségi oktatásra – jellemezte a helyzetet az ügyvivő. Hozzátette:

Nem kaptunk arra választ, hogy a kormány saját erőből hogyan tudja még az idén rendezni a katasztrofális bérszínvonalat. Helyette arról értesültünk, hogy az EU majd augusztus végéig ad választ a kormány által benyújtott hosszútávú programra.

A kormánynak a tárgyaláson most azzal kellett szembesülnie, hogy a pedagógusok tovább nem várnak. „Itt nem lesz normális tanévkezdés!” – jelentette ki a két szervezet képviseletében az ügyvivő.

Bár azt ki tudták harcolni, hogy augusztus 30-án legyen még egy utolsó egyeztetés, de a sztrájkbizottság arra kéri a pedagógusokat, a sztrájkelőkészítéssel ne várjanak.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: