Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Augusztus 19-én és 20-án országszerte várhatóan 5-600 független benzinkút zár be figyelmeztetésképpen.

Az ATV Híradója és cikke szerint továbbra sem kapták meg a beígért állami támogatást a benzinkutasok, akik emiatt sztrájkot kezdeményeznek. A tervek szerint augusztus 19-én és 20-án országszerte 5-600 független fog bezárni figyelmeztő jelleggel.

 

Emiatt várhatóan mindenhol meg fog nőni a kutakon a forgalom a lezárás előtt, ezért érdemes még a hét elején tankolni.

A híradó anyagában elhangzott, hogy a tavaly november 15-tel bevezetett üzemanyagárstopot az első négy hónapban nem követte semmilyen állami kompenzáció a benzinkutak felé, amiért jóval a piaci ár alatt kell árulniuk az üzemanyagok egy részét. Idén márciustól egészen júniusig volt már kormányzati segítség, bruttó 20 forintot kaptak literenként a kutak, de ez a támogatás elapadt júliustól.

Jelen pillanatban tehát ismételten nem kapnak semmilyen állami kárpótlást a benzinkutak, csak ígéretek vannak. Hogy a kifizetést megkapják a kormánytól, a független benzinkutasok a sztrájk mellett döntöttek, augusztus 19-én és 20-án üzemszünetet tartanak a Független Benzinkutak Szövetségéhez tartozó töltőállomásokon, ez országszerte várhatóan 5-600 kutat jelent.

A szövetség elnöke, Egri Gábor az ATV-nek elmondta, miközben a kis családi vállalkozások tönkremennek, addig a MOL a története során még soha nem látott nyereséget ért el az idei első félévben, de a magyar állam is jól járt az üzemanyagárakba épített jövedéki adó és áfa miatt.

Magyarországon jelenleg a holtankoljak.hu becslése szerint 100 benzinkúton nem lehet tankolni az üzemanyaghiány miatt. A kétnapos bezárás viszont fokozhatja az ellátási problémákat Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője szerint, a várható terhelés miatt mindenkit arra biztat, hogy az ünnepi hétvége előtt még a hét elején tankolja meg, ha autós programot terveznek a hétvégére.

Az ATV a Független Benzinkutak Szövetségétől megtudta, ha a hét elején megkapják az elmaradt júliusi támogatást, akkor közgyűlésen döntenek arról, hogy megtartsák-e a tiltakozó üzemszünetet. Az ATV Híradója megkereste a kormányt, hogy számíthatnak-e a kompenzációra a benzinkutasok, de egyelőre még nem kaptak választ a kérdéseikre.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: