Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A rendőrség is vizsgálni kezdte, hogy miért apadt el a Tarna patak vize. A kápolnai önkormányzat alpolgármestere, Szalóki Péter a 24.hu-nak azt mondta, hogy a nyomozók kedden hatósági tanú jelenlétében helyszíni szemlét tartottak annál az aldebrői borászatnál, amely saját ültetvényeinek öntözésére szivattyúzta ki a vizet.

Szalóki Péter volt az egyik tagja annak a csapatnak, (az akcióról készült videó már 1,2 millió megtekintésnél tart) amely a múlt hét végén Kápolnáról indult, hogy felkutassa a Tarna gyors kiszáradásának okait.

Miután kiderült, hogy a patak felsőbb szakaszán még van víz a mederben, az aldebrői részen alaposabban körülnéztek. Ekkor találtak rá egy illegális duzzasztógátra, amelyhez nagy teljesítményű szivattyút is kiépítettek. Szalóki szerint a gáthoz érkezve azt látták, hogy a patakban lejjebb alig maradt víz, a szőlőbirtok ültetvénye viszont a kánikulában is tocsogott a sártól.

A kápolnai csapat összetűzésbe került a borászat tulajdonosaival, és végül önhatalmúlag elbontotta a vízfolyás útjából a gátat. A rekord alacsony vízhozam azonban már nem volt elég ahhoz, hogy újra megtöltse az utóbbi hetekben teljesen kiszáradt medret.

Az akciót szervező aktivista a videóban elmeséli, hogy a pincészet megfenyegette őt, hogy nekik olyan politikai kapcsolataik vannak, hogy az ügyben Ő nagyon csúnyán meg lesz… szorongatva.

A szivattyút működtető Tóth és Tóth Pincészet körül a történtek miatt politikai vihar alakult ki. Hétfőn Mirkóczki Ádám egri polgármester bojkottot hirdetett a borászat termékeire. Mirkóczki a Facebook oldalán jelentette be, hogy az ökológiai katasztrófa miatt kezdeményezi a közgyűlésben, hogy tiltsák ki boraikat a város rendezvényeiről.

Kedden aztán a Fidesz is ringbe szállt. A Fidesz egri erős embere Oroján Sándor elítélte Mirkóczki nyílt színi kiállását a cég ellen. A Fidesz egri politikusa szerint Mirkóczkinak nem volt joga elítélni egyetlen borászatot sem, hiszen mindenkit megillet az ártatlanság vélelme.

Farkas Attila, Eger ellenzéki alpolgármester azt írja az ügyről Facebookon, hogy eldönthetné már a Fidesz, hogy a Tarna-ügyben milyen álláspontot képvisel, mondjuk az elég árulkodó, hogy a Tarnát kiszivattyúzó borászat ügyvédje, éppenséggel Oroján Sándor haverja.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: