Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tegnap számoltunk be róla, hogy az egyik óbudai gimnázium a szülőktől kért egyszeri 100 ezer forintos befizetést, hogy ki tudja fizetni a megemelkedett rezsi költséget. Ma egy újabb iskoláról derült ki, hogy komoly anyagi nehézségei vannak.

Az eladósodott a budapesti gimnáziumban, nem kapták meg fizetésüket a tanárok.
Mint a HVG megtudta, a Jerikó Keresztény Humán Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnáziumnak költöznie kell jelenlegi székhelyéről is.

Egy levélből tudták meg a budapesti Jerikó Keresztény Humán Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium tanárai, hogy nem kapják meg júliusi fizetésüket és bár nem rúgták ki őket, az intézmény fenntartója hirdetésben keres új pedagógusokat – számolt be róla a HVG.

A tanároknak küldött levélben az áll, hogy mivel az iskola anyagi helyzete nem stabil és a normatív támogatásból „ismét inkasszált az adóhatóság”, csak késve tudnak fizetést utalni. Az érintettek hétfőn hozták nyilvánosságra a levelet a Pedagógus állások Facebook-oldalán, ahol pont ez az iskola keres tanárokat.

Az intézmény pedagógusai a levélről küldött fotóval figyelmeztették az esetlegesen jelentkező tanárokat, hogy valami nincs rendben. „Döbbenten látom, hogy az én állásomat és a tanártársaim állásait hirdették meg vezetőink, miután még mindig hivatalosan alkalmazott tanáraik vagyunk.

A júliusi fizetésünket már nem kaptuk meg és miközben türelmet kértek tőlünk, a hátunk mögött és a szülők és a gyerekek tudta nélkül próbálják feltölteni az álláshelyeket, amelyek tehát még be vannak töltve” – írta egy tanár az egyik, már törölt álláshirdetés alá.

Mint a HVG írja, bár a hirdetés egy budai gimnáziumról szólt, a Jerikó pedig Kispesten székelt, az e-mail-címből kiderül, hogy ugyanarról , a Jerikó Humán Egylet által fenntartott iskoláról van szó, és mint közben kiderült, az intézménynek költöznie kell Kispestről.

A HVG megkereste a Jerikó iskolát, ahol sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarták az értesüléseket. Arról értesítették a portált, hogy az igazgató nincs jól és jelenleg szabadságát tölti.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: