Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke Facebookon megjelent írásában mutatta be, hogy Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor felcsúti haverja, hogyan nyerészkedik az emberek rezsiköltségein.

Ostoba módon falaznak Orbánék Mészáros nyerészkedésének! Ahogyan arra korábban felhívtam a figyelmet: zavartalanul nyerészkedhet az ország leggazdagabb embere a legszegényebbeken.

A miniszterelnök barátjaként ismertté vált Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó OPUS TIGÁZ Zrt. földgázelosztási területén – Észak-kelet Magyarországon – élő átlagos lakossági földgázfelhasználó akár nyolcezer forinttal is többet fizet a földgázért, mint az ország más területein élő, lakossági földgázfogyasztó.

Bő egy hónap után, végül az RTL kérdésére állt elő egy ostoba indokolással a kormány:
„A területi sajátosságok miatt az Opus Tigáz üzemelteti a leghosszabb elosztói hálózatot hazánkban, ezért itt szükségszerűen magasabb a hálózatra számított rendszerhasználati díj is.”

Tény, hogy a Tigáz elosztóhálózati vezetékhossza több mint 33 ezer km, és valóban a többi elosztó kisebb rendszert üzemeltet (MVM 28 ezer km, E.ON 18 ezer km, Magáz 2,7 ezer km elosztóvezeték).

DE A KORMÁNY FALAZÁSA NYILVÁNVALÓ OSTOBASÁG! Hiszen egy rendszer üzemeltetésében A NAGYOBB MÉRET FAJLAGOSAN KISEBB KÖLTSÉGET KELLENE HOGY JELENTSEN.

A kormány magyarázata leginkább Csukás István örökbecsű Süsü című meséjére emlékeztet, ahol a sárkányfűárus a legmagasabb embertől dupla belépődíjat kért a Süsü megtekintéséért, mondván, ő magasabb, mint a többi.

Nem ez a valós indok tehát, más indoknak kell lennie a háttérben: ez pedig Mészáros gazdagodásának támogatása, hogy az olcsón megvett földgázelosztóból minél több pénzt tudjon hazavinni. Gyomorforgató, ahogyan a legszegényebbeken nyerészkedik, és az Orbán-kormány ezt tétlenül nézi.

Az MSZP álláspontja szerint ez elfogadhatatlan! AZONOS GÁZSZOLGÁLTATÁSÉRT, AZONOS ÁRAKAT! Magyarország kis ország ahhoz, hogy ilyen területi különbségek alakuljanak ki a földgázellátásban. Ne fizessenek többet a borsodi, szabolcsi emberek a földgázért, mint a fővárosiak, szegediek vagy pécsiek!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: