Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szombat délben ülésezett az augusztus 20-ai nemzeti ünnep lebonyolításáért felelős operatív törzs, amely azt közölte: a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt nem rendezik meg az államalapítás alkalmából tartott ünnepi tűzijátékot.

Eredetileg szombaton 21 órától rendezték volna meg az idei augusztus 20-ai ünnepi tűzijátékot Budapesten. A nemrég véget ért ülés után az illetékes testület úgy döntött, hogy az ünnepséget lezáró eseményt elhalasztják.

Kovács Zoltán  nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, a testület vezetője közösségi oldalán azt írta:

a tervek szerint augusztus 27-én szombaton, 21 órától pótolnák a tűzijátékot.

Már reggel 7 órakor összeült az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs. Az ülést azért hívták össze, hogy megvitassák az időjárási helyzet alakulását, és szükség esetén döntsenek a szabadtéri rendezvények biztonságos megtartásához szükséges lépések megtételéről.

Arról már korábban döntés született, hogy a szombaton 9 órára tervezett légi parádét a Magyar Honvédség szakértőinek javaslata alapján nem rendezik meg.

Az ünnepi tűzijáték eredetileg 21 órától lett volna, a nemrég véget ért ülés után az illetékes testület úgy döntött, hogy nem rendezik meg az ünnepséget lezáró eseményt.

A nemzeti ünnep lebonyolításáért felelős operatív törzs egy korábbi döntésében úgy határozott, hogy az egyes helyszínek szervezőinek mérlegelése alapján engedi folytatódni, illetve elkezdeni a fővárosi rendezvényeket augusztus 20-án.

Kovács Zoltán úgy fogalmazott: az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb átfogó előrejelzése és helyzetértékelése alapján az időjárási körülmények „nagyfokú bizonytalanságot mutatnak, de általában véve romlanak”.

Az államtitkár egyúttal arra kérte az országszerte zajló rendezvények szervezőit és résztvevőit, hogy fokozott figyelemmel kísérjék az időjárási változásokat.

Az augusztus 20-i eseményeket az Index is folyamatosan figyelemmel követi, élő hírfolyamunk ide kattintva érhető el.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: