Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hatalmas a károkat okozott a Fidesz felelőtlen városvezetése Keszthelyen, akkorát gányoltak, hogy inkább kénytelenek elbontani a zsír új óvodát, mint befejezni a beruházát, pedig a zöme már ki van fizetve.

Ruzsics Ferenc, Keszthely akkori fideszes polgármestere még 2018-ban arról számolt be, hogy közel 200 milliós vissza nem térítendő uniós támogatással újítják fel a helyi Életfa Óvoda Kísérleti utcai tagóvodáját.

A tervekből viszont nem lesz semmi, egy friss előterjesztés szerint, ráadásul már az óvoda bontását tervezik.

Becslések szerint az óvoda-felújítás jelenleg 75 százalékos állapotban van, de a múlt heti testületi ülésre készült határozati javaslatban arról írnak, hogy a beruházások állapotára és a kivitelezési körülményekre tekintettel az önkormányzat nem valósítja meg a projektet – írja a 24.hu.

A szakértői vélemény szerint az épület készültsége a hibás teljesítések, az ázás okozta károk miatt  inkább 40–45 százalékos. A testület ezért felkéri a polgármestert a szükséges bontási munkálatok előkészítésére, valamint a jogi intézkedések megtételére.

Az óvoda bontási műszaki leírásban egy augusztusi szakvéleményre hivatkozva arról írnak, hogy „a kivitelezett állapot számos szakmai hibát tartalmaz”, és alaposan meg is csúsztak az építkezéssel, ami elmondható a strand- és a sörházberuházásról is.

A most már Lázár János keze alatt dolgozó, beruházási államtitkárrá kinevezett korábbi polgármestert, Nagy Bálintot váltó szintén fideszes Manninger Jenő a 24.hu kérdésére elárulta:

az óvoda esetében a teljes uniós támogatási összeget, majd’ 200 millió forintot kell visszafizetni, ebből 33 millió van még a számlán, ami azt jelenti, hogy 33 millió forintot még nem használtak fel.

A frissen megválasztott városvezető hozzátette: természetesen a projekt építésében és műszaki lebonyolításában részt vevőket perelni fogják anyagi kártérítésért. Kérdezték a többi meghiúsult projektről is, de Manninger ezekkel kapcsolatban konkrét összegeket nem említett. Annyit elárult: a strand és a sörház esetében az önkormányzatot nagyobb összegű visszafizetés nem terheli. „Részletesen ezekkel kapcsolatban csak máskor tudok nyilatkozni” – írta a polgármester.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: