Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Igen komoly téttel bír a most vasárnap tartandó I. kerületi időközi választás, ha a Fidesz nyeri meg a körzetet, elbukja az ellenzék a testületi többségét.

2019-ben -rendszerváltás óta először- nem a jobboldal, hanem az baloldali ellenzék és azok pártjai nyertek az önkormányzati választáson egy elég szoros küzdelmen. Így a kerület polgármester V. Naszály Márta lett, s a testületben is, ha egy fővel de többségbe került az ellenzék.

A Fidesz I. kerületi összeomlásának az okai már-már mintha homályba merültek volna, pedig egy időben hangos volt a sajtó, hogy a budavári méregdrága lakásokkal, hogyan panamázik a Fidesz. S nagyon olcsó bérleti díjjal kapott itt lakást a Fidesz elit különböző szereplői. V. Naszály és az ellenzék felszámolta az ingatlan mutyit. Kérdés, hogy ez az eredmény mire lesz elég.

Akkor az 5. számú választókerületben sikerült nyernie Gelencsér Ferencnek, aki most a Momentum elnöke lett és 2022-ben parlamenti képviselőnek is megválasztották. Az önkormányzati képviselői tisztség és a parlamenti képviselőség összeférhetetlen, így Gelencsérnek választania kellett: ő pedig úgy döntött, hogy a parlamentben dolgozik inkább tovább.

Gelencsér megüresedett mandátumának megtartása kulcsfontóságú az ellenzéknek, ugyanis ha a Fidesz nyer, nincs többsége a kerületvezetésnek a testületben. Most az ellenzék pártjai egy fiatal női politikust indítanak Korsós Borbálát.

Azt, hogy valójában mekkora a tét jól jelzi, hogy Korsós mellet a héten az ellenzék összes prominens politikusa feltűnt az I. kerületben kampányolni.

A szomszédos II. kerület népszerű polgármestere Örsi Gergely, a főpolgármester Karácsony Gergely, az MSZP társelnöke Kunhalmi Ágnes, a momentumos Donáth Anna, az LMP-s Csárdi Antal, sőt még a DK-s Dobrev Klára is megjelenésével üzente, hogy most minden szavazat számít!

Az I. kerület 5-ös körzetének választói 2022. szeptember 11-én járulhatnak az urnákhoz 19 óráig, vélhetően magas részvételre és szoros választási eredményre lehet számítani.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: