Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete tiltakozik a sztrájkjogért polgári engedetlenséget vállaló pedagógusokat ért kormányzati fenyegetés ellen – írja közös közleményében a két szervezet.

 

„Tiltakozunk, nemcsak azért, mert a kötelezettségszegéssel aránytalan szankcióval fenyegetik kollégáinkat, hanem azért is, mert az oktatási kormányzat ezzel azt bizonyítja, hogy a problémák megoldása helyett inkább megfélemlít, büntet, akár azon az áron is, hogy még több pedagógus esik ki a rendszerből, holott az Alaptörvényben előírt közoktatási feladatellátás már jelenleg sem valósul meg” – írják, majd hozzáteszik:

A megfenyegetett kollégáink számára minden jogi segítséget megadunk!

Mivel látható, hogy a kormány erőre erőszakkal válaszol, viszont továbbra is csak az erőből ért, azt javasoljuk, hogy kollégáink szervezzenek a munkahelyeken hétfőtől olyan sztrájkokat, amelyek kihasználják a törvény kiskapuit!” – áll a közleményben.

 

Használjuk ki, hogy az intézményvezető köteles kiértesíteni a szülőket a tervezett és bejelentett sztrájk esetén; kérjük meg a szülőket, hogy a munkabeszüntetést úgy segítsék, hogy ez idő alatt ne küldjék be a gyermekeiket az intézménybe, mert ekkor felügyelni és tanítani sem kell (így kihúzzuk a sztrájk alatti még elégséges szolgáltatás előírásának „méregfogát”); a törvény alapján összevont felügyelet tartható;a sztrájk alatt megtartandó tanítási órákat más napokra át lehet helyezni, ezért”

Azt javasolják, HOGY HÉTFŐTŐL EGY, BIZONYOS IDŐSZAKOKAT MEGCÉLZÓ, „GÖRDÜLŐ” SZTRÁJK MEGSZERVEZÉSÉT KEZDJÉK MEG A pedagógusok AZ INTÉZMÉNYEKBEN.

Ennek részleteit később teszik közzé a közösségi oldalakon. „Ügyeljünk arra, hogy a tervezett sztrájkot minél előbb jelentsük be az intézményvezetőnek, mert a bejelentéstől számított öt nap múlva lehet belekezdeni a munkabeszüntetésbe” – teszik hozzá.

„Október 5-én ünnepli az UNESCO a Pedagógusok Világnapját. Erre a napra a PSZ és a PDSZ együttes akciót hirdet az Alapvető Jogok Biztosának területi irodáinál, ahol a közoktatásban tapasztalt jogsértésekről petíciókat nyújtunk át. Ezekre az akciókra hívjuk a kollégákat, szülőket Győr, Szeged, Miskolc, Debrecen, Székesfehérvár és Pécs területi irodáihoz! A részletekről időben hírt adunk.” – zárul a közlemény.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: