Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ATV Heti Napló riportja járt utána, hogy Nagytarcsán egy egész lakótelep maradhat fűtés nélkül, ráadásul a lakók többsége nyugalmazott katona. A problémára Fideszéknek sikerült igencsak arcpirító választ adniuk: Németh Szilárd szerint a lakótelepen a rezsicsökkentés biztosított. (az már mi tesszük hozzá, hogy csak a fűtés nem) 

Egy nagytarcsai panellakásban Veronika és férje folyamatosan azon gondolkozik, hogy hogyan oldják meg a rendkívüli helyzetet, amibe keveredtek. A költözés a legrosszabb forgatókönyv, mégis ezzel is számolniuk kell. Október elsejével ugyanis lejár a lakótelep távhőszolgátatójának szerződése a gázszolgáltatóval, így könnyen előfordulhat, hogy ezután se melegvíz, se fűtés nem lesz a lakásukban, sőt nem csak náluk, az egész honvédségi lakótelepen.

Az önkormányzatot a rendkívüli helyzet miatt hívta össze a testület és felvázolták, mi vár a 202 lakásban élő több száz emberre. Az ülésen elmondták, hogy a helyzet tragikus, jelenleg az október 15-én tervezett fűtés beindítása kilátástalan, a melegvíz szolgáltatás teljesen bizonytalan.

Az, hogy önkormányzatnak kell a fűtést biztosítania a lakótelepnek, ahol többségében nyugalmazott katonák élnek egy furcsa jogi helyzet eredménye. 2011-ben a honvédelmi minisztérium ingyen és bérmentve átadta a lakások közműveit, így a fűtést és melegvizet biztosító kazánt is a nagytarcsai önkormányzatnak. A lakások tulajdonjoga viszont maradt a honvédelmi minisztériumnál. Az itt élő lakók pedig továbbra is a tárcának fizetik a bérleti díjat.

Az elképesztő jogi helyzet ellen már többször felszólaltak a lakók, aláírásokat is gyűjtöttek, mégsem történt semmi. Ennek ellenére mégis az önkormányzat cége biztosítja a fűtést a lakótelepen.  A polgármester és a teljes testület ráadásul csak nem rég szembesült mindennel, júliusban volt időközi választás a településen, akkor szakadt a nyakukba a probléma.

Az önkormányzati cég jogi személynek minősül, ezért nem jogosult a rezsicsökkentett árra. Ezután újabb kört futottak, több gázkereskedőt is megkerestek, hogy ajánlatot kérjenek, jobb híján piaci áron, de ekkor is falakba ütköztek.

A városvezetés nem tudja, hogy mi lehet a megoldás. Levelet írtak Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének, Bánki Eriknek az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnökének, Orbán Viktor miniszterelnöknek, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és a honvédelmi miniszternek, Szalay-Bobrovniczky Kristófnak is.

A Heti Napló forgatása után Németh Szilárd rezsibiztos a Facebookon a következőkkel rendezte le a nagytarcsaiak problémáját: a rezsicsökkentés a nagytarcsai Petőfi lakótelep 192 családjának biztosított.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy Németh Szilárd is megértse, hogy csak a fűtés nem…

Nem Nagytarcsa az egyetlen település, ahol ilyen problémával küzdenek. Cser-Palkovics András Székesfehérvár fideszes polgármester ezt írta ki a Facebookra néhány nappal ezelőtt: „Egyre többször fordul elő, hogy senki nem akar energiát vagy gázt adni intézményeinknek. Ha pedig kapunk ajánlatot, akkor a tavalyi árhoz képest sokszoros, immáron tízszeres áron. Ez pedig egész egyszerűen egyre több területen kifizethetetlen.”

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: