Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kiugrattuk a fideszes nyulat a bokorból!- írja Tóth Bertalan az MSZP társelnöke a Facebookon. A válaszból kiderül, hogy nulla. A pártelnök csak azt nem érti, akkor miért vásárolta meg ezeket a cégeket milliárdokért az állam?

Megkérdeztem ugyanis a kormányt arról, hogy mennyi földgáz van a magyarországi földgáztároló cégek tulajdonában. Természetesen tisztában voltam és vagyok azzal, hogy nulla köbméter (jót mosolyogtam hát Koncz Zsófia tudálékos kioktatásán a „tájékozatlanságomról”), hiszen a tároló nem kereskedhet, ő mindössze egy „raktáros”, akinek a tevékenysége szinte minden elemében az állam által szabályozott.

Akkor is, ha állami tulajdonban van, és akkor is, ha nem. Szabályozottak a szolgáltatási árak, a hozzáférési feltételek, a tevékenység megkezdése, megszüntetése, felfüggesztése, minden. Így van ez ma, és így volt ez tizenöt éve is.

Akkor mégis miért tettem fel a kérdést? Mert ki akartam ugratni a fideszes nyulat a bokorból! Azt akartam, hogy a Fidesz-kormány maga írja le, hogy nincs a tárolók tulajdonában földgáz.

Azt akartam, ők maguk mutassanak rá, hogy például az E.ON-tól 265 milliárd forintért megvásárolt gázüzletág (tárolók, földgáz-nagykereskedő) mögé felsorakoztatott szociális- és energiabiztonsági indokokból semmi sem volt igaz!

Azt akartam, hogy mindenki számára legyen egyértelmű a Fidesz energetikai ősbűne: nem foglalkoztak az energiahatékonyság növelésével és az energiatakarékossággal, viszont 12 év alatt közel 2000 milliárd forintot költöttek el értelmetlenül „vasak”, vezetékek, csövek megvásárlására, amivel sem olcsóbb, sem biztonságosabb nem lett az ellátás!
Ilyeneket írt 2014-ben a Fidesz:

„az E.ON földgázipari érdekeltségeinek visszavásárlása szociális- és energiabiztonságot garantál a magyar emberek számára. Garantálja a rezsicsökkentés biztonságát és olyan eszközt ad a kormány kezébe, amellyel végre beleszólása lehet a magyar lakosság gázellátását érintő kérdésekbe”.

„Magyarország többé nem áll kiszolgáltatottan és feltett kezekkel a lakosság gázellátását érintő ügyek előtt.” „A gázüzletág visszaszerzése nemzetbiztonsági és energiafüggetlenségi szempontból is felbecsülhetetlen érték.”

Hát, a mai válságos helyzetben, amikor az Orbán-kormány brutális lakossági áram- és gázáremelése miatt családok, nyugdíjasok egészsége, élete kerül veszélybe, amikor önkormányzatok táncolnak a csőd szélén állami energiaellátás mellett, amikor cégek húzzák le a rolót, mert nem kapnak ajánlatot, vagy amit kapnak, azt képtelenek kigazdálkodni, mindenki láthatja, hogy a pénzünkön történt cégvásárlások mögé tett nemzeti mázas indokok egytől egyig hazugságok voltak!

Viszont ebből a 2000 milliárd forintból fel lehetett volna újítani a paneleket, a családi házakat, Kádár-kockákat, vagy lehetett volna más, értelmes, energiahatékonyságot javító beruházásokat végrehajtani – ahogyan azt az MSZP, igazi baloldali pártként minden egyes alkalommal elmondta.

Természetesen most is lehetne másként, és lehetne észszerűbb intézkedéseket hozni. Az MSZP RezsiSTOP programja erről is szól. Találkozzunk a RezsiSTOP fórumokon, és beszéljük meg ezt is!

A propaganda média nem fog beszámolni az ellenzéki pártok híreiről, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenkihez eljussanak a hírek.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: