Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Májusban a párt a valaha mért legmagasabb szinten, 43 százalékos támogatottságon állt, a teljes népesség körében, azóta 11 százalékpontot esett a népszerűségük – derül ki az IDEA Intézet 2022. augusztus 31 és szeptember 9. között felvett, közösségi média alapú felmérésből.

Mint írják, a Fidesz augusztus óta három százalékpontot vesztett a támogatottságából, jelenleg 32 százalékon, a 2021. nyár eleji szinten állnak.

A 24.hu az eredmények alapján megjegyzi: a szavazók, akik 2021 szeptember és 2022 március között zajló kampány alatt csatlakoztak a Fideszhez, mostanra elpárologtak.

A biztos szavazók között ugyanakkor minden második szavazó továbbra is fideszes: az ő köreikben augusztus óta csak 1 százalékot esett a népszerűség. Ez megegyezik a 2022 márciusában mérttel, vagyis a kormánypárttól törzsszavazói nem fordultak el a megszorítások miatt.

Az ellenzéki pártok közül továbbra is a Demokratikus Koalíció a legtámogatottab. A teljes népesség 11%-a, a biztos szavazók 17%-a szavazna a pártra egy most vasárnapi választáson. Második a Mi Hazánk (8% és 9%), harmadik a Momentum (4% és 6%). A Jobbik a teljes népességen belül csak 2 százalékon áll, az intézet külön kiemeli, hogy ez a valaha általa mért legalacsonyabb érték a pártnál, amely Jakab Péter kiválásával párhuzamosan az eljelentéktelenedés határára jutott.

Mint írták, a rezsiemelés, a kata megszűntetése és további közpolitikai intézkedések jelentősen megmozgatták a Fidesz szavazótáborát. Azon szavazók túlnyomó többsége, akik a szokatlanul hosszú választási kampány időszaka alatt, 2021 kora ősze óta 2022 májusig a Fideszhez kapcsolódtak, szinte teljesen eltűntek, és ma már az ismeretlen preferenciájúak jelentős, egyharmados táborát szélesítik.

A kormánypárthoz erősen kötődő szavazók miatt a jelenlegi helyzet politikai kockázata kisebb annál, mint ahogy azt a csökkenő tendenciák mutatják, a peremszavazókban rejlő tartalékok fogytak el, Az már komoly problémát okozhat, ha a Fidesz tovább esik, az már komolyabb problémát okozhat a párt számára.

A propaganda média nem fog beszámolni a Fidesznek kedvezőtlen kutatási eredményről, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa a valódi híreket.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: